15 juli kwam de tyfoon Glenda over Luzon, het eiland waar Manila op ligt. De eerste tyfoon die we van wat dichter bij mee maakten. Het waaide heel hard en er vielen veel bomen om. De stroom viel lang uit. Dat was wat ongemakkelijk, maar we hebben gezellig ‘de kolonisten van Catan’ bij kaarslicht gespeeld. Verder hebben we gelukkig geen narigheid of schade gehad.

De kinderen hebben de zomervakantie er inmiddels opzitten. Hans en ik hebben de afgelopen tijd om beurten gewerkt. Eind juli hebben we samen nog twee weekjes vakantie gehad. De kinderen zijn vaak meegeweest naar het babyhuis en genieten er enorm van om met de kleine kinderen te spelen, te helpen met eten geven en ze mee te nemen voor een wandeling.

In het babyhuis hebben we een nieuwe baby verwelkomd, Joy. Ze is nog maar drie weken oud. Triest dat zo’n leventje een start moet maken in een babyhuis, in plaats van in een gezin… We proberen haar veel vast te houden en te knuffelen. Dat vinden vooral Nina en Eva natuurlijk erg leuk!

Tijdens de zomer zijn de ouders van Annemarie 3 weken langs geweest. Wij en de kinderen hebben ervan genoten dat ze hier waren. Op dit moment zijn onze vrienden Addy en Rhodé Baksteen met hun drie kinderen op bezoek. We zijn samen ruim een week op vakantie geweest op Mindoro; zon, zee, strand (en ja, ook wat regen). Deze week loopt hun oudste dochter stage op de school van onze kinderen; ze is eventjes de hulpjuf van Pepijn. Addy en Rhodé nemen een kijkje in onze ministries.