OVER ONS

Wij zijn Hans en Annemarie Colenbrander. We hebben vijf kinderen. Wij zijn beiden opgegroeid in Doetinchem. Hans heeft ruim 12 jaar op de Wilhelminaschool in Doetinchem gewerkt en Annemarie heeft als verpleegkundige in het Slingeland ziekenhuis gewerkt.

ACHTERGROND

Hieronder kun je onze ‘bio’s’ en achtergrond lezen.

HANS COLENBRANDER

Ik ben geboren en opgegroeid in een christelijk gezin. Toen ik 10 jaar was besloot ik Jezus te volgen en een paar jaar later werd ik gedoopt in de kerk die we toen bezochten. Daar ontmoette ik ook Annemarie. We trouwden in 2000. Na ruim 12 jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, verhuisden we naar Engeland om daar in Gloucester een jaar bijbelschool te doen, als voorbereiding op onze uitzending naar de Filippijnen met de zendingsorganisatie OMF. Ik houd ervan om samen met mijn kinderen te knutselen en creatief bezig te zijn. Ook houd ik van lezen, films kijken en gezellige dingen doen met Annemarie.

Lees meer over Faith Academy

ANNEMARIE COLENBRANDER

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin Jezus centraal stond. Van jongs af aan wilde ik graag in de zending werken, het liefst met kinderen. Ik werd verpleegkundige en werkte een paar jaar in het ziekenhuis in Doetinchem. Na ons trouwen ben ik fulltime moeder geworden om voor ons gezin te zorgen. Na een aantal jaar besloten we de stap te zetten: Na ‘Intercultural studies’ op Redcliffe College te hebben gestudeerd, reisden we af naar Manila in de Filippijnen. Ik houd ervan om dingen samen met mijn kinderen te doen. In mijn vrije tijd lees ik graag, speel ik soms volleybal en ben ik graag creatief bezig.

Lees meer over The Little Children’s Home

ONZE KINDEREN

NINA

Onze oudste dochter werd geboren op 9 januari 2003. Nina knutselt graag, is creatief en houdt ervan om leuke dingen met vriendinnen te doen. Ze speelt varsity voetbal en geniet erg van boeken lezen. Ze is ‘Sophomore’ (grade 10) op de High School van Faith Academy in Manila.

EVA

Onze tweede dochter werd geboren op 28 januari 2005. Eva houdt heel veel van tekenen, van dieren en van films kijken. Ze speelt Percussie. Op school geniet ze van toneel. Eva zit in grade 7 op de Middle School van Faith Academy.

PEPIJN

Onze oudste zoon werd geboren op 27 juli 2007. Pepijn houdt veel van zingen, rollenspellen en voetballen. Hij speelt graag gitaar en voetbal. Hij zit in grade 5 op de Elementary school van Faith Academy.

LUKE

Onze jongste zoon werd geboren op 12 oktober 2014. Hij houdt veel van Cars en speelt dus ook vaak met auto’s. Voorgelezen worden vindt hij ook erg gezellig. Ook kijkt hij graag naar Brandweerman Sam of fietst graag buiten op zijn loopfiets. Twee keer per week gaat hij naar de Pre-School.

MAIA

Onze jongste dochter werd geboren op 18 juli 2015. Maia is een vrolijk meisje dat graag klimt, rent, fietst, kletst en beweegt. Net als haar oudere broertje houdt ze ervan om voorgelezen te worden. Ook speelt ze heel graag met water. Twee keer per week gaat ze naar de Pre-School.

You are only going to be as big as your own concept of God.

Brennan Manning

ACHTERGROND

2009-2012  |  DE VOORBEREIDING

 • In 2008 begonnen we over zending na te denken en in 2010 besloten we daadwerkelijk de stap naar het buitenland te zetten.

 • In 2011-2012 hebben we in Engeland een zendingsopleiding gevolgd aan het ‘Redcliffe College’ in Gloucester, als voorbereiding op onze uitzending naar de Filippijnen. Op Redcliffe College hebben we naast theoretische kennis ook veel praktische dingen geleerd.
 • Het jaar in Engeland was ook voor onze oudste drie kinderen een goede voorbereiding. Ze hebben Engels geleerd en hebben een beetje kunnen wennen aan het niet meer zo dicht bij familie in de buurt wonen. De jongste twee gaan nog niet naar school.

 • In november 2012 zijn we door onze thuisgemeente PGD en door de zendingsorganisatie OMF uitgezonden naar Manila in de Filippijnen.

2012-2015  |  DE EERSTE TERMIJN: TAAL & CULTUURSTUDIE

Na ons eerste jaar in de Filipijnen, waarin we wat van de lokale taal en cultuur hebben geleerd, zijn we gaan werken in verschillende projecten in de sloppenwijken.

HANS

 • Hans heeft ruim een jaar in het scholingsproject van de Filipijnse organisatie Bukang Liwayway gewerkt. Daarnaast was hij ook betrokken bij hun livelihood-project.
 • Vanuit die rol kwam hij terecht bij de NGO Missional Business Center (MBC) waar hij ‘train-de-trainer’ cursussen gaf aan organisaties die het curriculum van het MBC wilden gaan gebruiken, om mensen in de sloppenwijken te leren hoe ze een bedrijfje kunnen starten om zo een stap uit de armoede te maken. Ook was hij betrokken bij de dagelijkse gang van zaken op het kantoor.
 • Daarnaast was hij bestuurslid in het bestuur van de zendingsschool Faith Academy. In blogberichten en nieuwsbrieven van 2012-2016 kun je lezen over het werk bij het MBC.

ANNEMARIE

 • Annemarie heeft gewerkt in een Tuberculose bestrijdingsprogramma. In samenwerking met de overheid wordt geprobeerd tuberculose uit te roeien in uitdagende omstandigheden in de sloppenwijken.
 • Vanaf het eerste jaar in Manila is Annemarie ook werkzaam in een babyhuis. The Little Children’s home is een opvanghuis voor verwaarloosde en afgestane baby’s en peuters. Annemarie is als verpleegkundige verantwoordelijk voor de medische zorg voor de kinderen.
 • Ze onderzoekt hen, houdt hun lengte/gewicht en lichamelijke ontwikkeling bij, verzorgt de medische dossiers en geeft basisgezondheidszorg-training aan de verzorgers.

2015-heden  |  DE TWEEDE TERMIJN: WERKEN IN MINISTRY

Na een kort verlof in de zomer van 2015 keerden we terug naar het werk van onze eerste termijn.

 • Hans werkzaam in het MBC en als bestuurslid van de zendingsschool.
 • Nadat ons gezin in 2016 werd uitgebreid met twee kinderen is Annemarie gestopt met het werk voor de Tuberculose-kliniek.
 • Ze is nog steeds werkzaam bij The Little Children’s Home. In blogberichten en nieuwsbrieven van 2012-2016 kun je lezen over het werk bij het TBC-project.
 • Vanaf januari 2017 is Hans volledig gaan werken voor Faith Academy als Vice Principal in Middle School.

Video Impressie

Hiernaast vind je de video die we hebben gemaakt voor ons verlof in de zomer van 2015. Bekijk de video voor een impressie van de ministry waar Hans en Annemarie in werkten (Annemarie werkt nog steeds in The Little Children’s Home).

Video Copyright © Hans Colenbrander

BEKIJK ONZE BLOGBERICHTEN
FAQ items aan het laden...

Foto impressie

Een inkijkje in de ministries die we van 2012 tot en met 2015/2016 deden. Je ziet 30 foto’s van het TBC programma, het Missional Business Center en The Little Children’s Home.

Bekijk de fotoserie voor een impressie.

Copyright Foto’s © Hans Colenbrander, Isabelle Steinert

Samen werken

In veel delen van Azië wordt gegeten met stokjes. De ene houd je in de hand zonder te bewegen.
Het andere stokje beweegt. Je kunt niets pakken met maar één stokje; je hebt ze allebei nodig.
Alleen de eetstokjes is niet genoeg; ze hebben één hand nodig die ze vasthoudt en ze laat samenwerken.
Als beide stokjes in de juiste positie staan kan de hand ze gebruiken en is er resultaat: het voedsel
komt op de juiste plek.

Die hand is Gods hand. Het onderste, stabiele stokje ben jij: thuis in Nederland. Wij zijn het andere, bewegende stokje; wij zijn Manila gegaan. Op onszelf kunnen we niets bereiken. Dat kunnen we alleen samen. Beiden zijn
we in dezelfde hand, Gods Hand. En beiden zijn we even hard nodig.

Gebed en ondersteuning is even hard nodig als het werk op het zendingsveld. Alleen dan is er resultaat: het
‘Voedsel’ komt op de juiste plek. Andersom geldt hetzelfde: wij zijn het niet-bewegende stokje in Manila ten
opzichte van het werk dat jij mag doen in Gods Koninkrijk in Nederland als bewegend stokje.

Bid mee of ondersteun ons financieel. En laat ons weten hoe we voor jou kunnen bidden!

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Faith is a mindset that expects God to act.

Larry Hopkins

DOE MEE
CONTACT