Project omschrijving

The Little Children’s Home

De missie van het TLC is een liefdevol huis creëren voor kinderen in nood, opkomend voor hun behoeften en er voor te zorgen dat ieder kind een voor-altijd-familie heeft.

Annemarie werkt als verpleegkundige in The Little Children’s home (TLC). Het huis voor kleine kinderen. In het TLC wonen gemiddeld 16 kinderen onder de 5 jaar, een enkeling is ouder. In veel gevallen zijn ze verwaarloosd en heeft de kinderbescherming hen weg moeten halen bij hun familie of zijn ze door hun moeder afgestaan bij hun geboorte om verschillende redenen (tienerzwangerschap, armoede, te veel kinderen in het gezin). Ook krijgen we regelmatig vondelingen. Stuk voor stuk schrijnende gevallen van kinderen met een trauma.

Het team van TLC geeft deze kleintjes een huis. De verzorgers geven hen veel liefde en aandacht, knuffels, speeltijd, samen eten… Het doel is om deze kinderen uiteindelijke een thuis te geven. Annemarie werkt als verpleegkundige in het babyhuis. Ze is verantwoordelijk voor de medische zorg aan de kinderen. Ze onderzoekt hen, houdt hun lengte/gewicht en lichamelijke ontwikkeling bij, verzorgt de medische dossiers en geeft training in basisgezondheidszorg aan de verzorgers. Het TLC maakt alle papieren voor adoptie klaar en probeert in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Ontwikkeling een Voor-Altijd-familie te vinden in binnen-of buitenland.

0
Kinderen
in de leeftijd
van
0 tot 0
jaar