We kijken terug op een geweldig verlof, dat wel veel te snel voorbij ging! Maar toch is het ook fijn om weer terug hier te zijn. Wat waren we verrast toen we thuiskwamen en er kadootjes lagen en een welkomsbord gemaakt was door een aantal Filipijnse vrienden. Superleuk om zo terug te komen.

schooluniformen

In schooluniform, klaar voor school!

We hebben wel weer even moeten wennen aan de warmte, het constante lawaai (wat versterkt wordt doordat er naast ons een huis gebouwd wordt 🙁 ), het verkeer en de taal. Ook hadden de kinderen best veel last van de jetlag en het kostte  ons zeker een week om weer allemaal ’s nachts goed te kunnen slapen. De kinderen zijn inmiddels weer begonnen op school en hebben hun draai weer gevonden. Ze vinden het erg leuk om hun vriendjes en vriendinnetjes weer te zien en ook om alle baby’s en kinderen in het babyhuis weer te zien en te knuffelen.

 

despedida

Afscheidsfeest van baby J.

Wij zitten inmiddels ook weer volop in het ritme. De eerste week hebben we nog de afscheidfeestjes kunnen meemaken van 2 kleine meisjes in het babyhuis. Eentje blijft in de Filipijnen wonen en de andere woont nu in de Verenigde Staten. Blije kinderen en blije ouders!

De afgelopen weken waren erg druk in het babyhuis omdat er veel zieke kinderen zijn. Vorige week kregen een aantal kleintjes hand, voet en mondziekte. De ene dag was er niets aan de hand de volgende dag zaten ze onder de pijnlijke blaren. Omdat dit erg besmettelijk is hebben we de kinderen in een isolatiekamer gelegd. Maar na anderhalve dag bleek dat bijna iedereen al besmet was, dus isolatie had weinig zin meer. Sommige kinderen kregen maar een paar blaren, terwijl anderen er helemaal onder zaten en erg ziek waren. Sinds gisteren hebben ook een aantal baby’s in de babykamer het gekregen (ondanks alle voorzorgsmaatregelen).

BabyE

Huiduitslag baby E.

Dengue (knokkelkoorts) wordt overgebracht door een besmette mug.  Van Dengue word je erg ziek, het kan interne bloedingen geven. Op dit moment zijn er veel muggen omdat het regenseizoen is en dus komt er ook veel knokkelkoorts voor. In het babyhuis en de geboortekliniek zijn al veel volwassenen ziek geworden en opgenomen in het ziekenhuis. Zaterdag bleek ook een jongentje van bijna 2 knokkelkoorts te hebben. Ook hij heeft een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen, maar is gelukkig nu weer thuis.  We hopen dat wij het niet krijgen. Nu dus maar extra anti-muggenspray gebruiken!

payatas

Payatas informatie ochtend

Hans heeft zijn werk bij het MBC weer opgepakt. Hij is begonnen met het lesmateriaal aan te passen om (zodat het het aankomend jaar in grote oplage gedrukt kan worden). Hij heeft verschillende besprekingen met organisaties die misschien ook de training willen. Ook heeft hij een paar bedrijfjes bezocht (zie foto). Aankomende maandag gaat hij een paar dagen bij een bergstam ‘logeren’ en helpen bij een training. Dit is erg primitief, dus we moeten wat campingspullen bij elkaar zoeken………..

Groetjes en tot het volgende blog!

Hans & Annemarie

Nina, Eva en Pepijn

vrachtwagen

Junk shop: recyclebaar materiaal wordt uitgezocht.

eva-baby

Eva en baby M.