De eerste 5 weken van het nieuwe jaar zitten er alweer op en nu hebben we heerlijk een weekje vakantie! Hans heeft zijn eerste essay al af. De komende 7 weken moeten er nog 6 geschreven worden, werk genoeg dus. Eind januari hebben we de verjaardag van Eva gevierd. Ze was op een zaterdag jarig, dus we konden het lekker samen de hele dag vieren. We hebben natuurlijk cadeau’s gegeven en taart gegeten. ‘s Middags zijn we wezen bowlen!

We zijn blij dat het hier niet zo koud is als in Nederland. Als het echt vriest is het hier in huis ook niet echt lekker warm. Al missen we de ijs- en sneeuwpret wel! Gelukkig hebben we nog wel een paar sneeuwvlokken gehad, maar dat was de volgende dag alweer verdwenen.

We zijn vorige week wat meer ingewijd in de Schotse cultuur op een ‘Barn-Dance’ feest (Ceilidh). Er was ook een doedelzakspeler aanwezig, maar onze kids waren niet echt van hem gecharmeerd. Het geluid was wel erg hard. Barndance is een soort volksdansen waar je eigenlijk niet voor hoeft te kunnen dansen, iedereen kan eraan meedoen. Het was erg leuk. En Nina heeft de sterren van de hemel gedanst. Wij dachten dat we ook goed ons best hadden gedaan. Maar als je dan achteraf van mensen hoort dat ze ‘kijken naar ons gedans’ het leukst vonden, gaan we toch een beetje twijfelen aan ons zelf.:)

We zijn blij dat het met de kids zo goed gaat op school. Bij Eva in de klas kwam een nieuwe juf en die had niet door dat Eva geen Engels meisje was(!). Ze was erg verbaasd toen de eigen juf van Eva vertelde dat Eva afgelopen september nog geen woord Engels sprak.

Een van de vakken die we volgen is Communicatie vaardigheden. Dat gaat over presentatie, spraak, inhoud van je boodschap, lichaamstaal en het gebruik van (nieuwe) media.We moeten een campagne voeren over een zelf gekozen onderwerp en daar uiteindelijk een presentatie over geven. Gebruik van nieuwe media is verplicht in je campagne. Daarom heb ik (Hans) een Facebook pagina gemaakt. Daarop kun je alles volgen over onze voortgang m