Het is alweer eeen poosje geleden dat we een blog hebben geschreven. Bij dezen snel een update. Veel leesplezier.

Overstromingen
Het typhoonseizoen is begonnen. Dat hebben we ook goed kunnen merken. Er is in een heel korte tijd enorm veel regen gevallen. Op sommige dagen viel er in 24 uur zoveel regen, zoals er normaal in 1 maand valt. En soms regent het dagenlang aan een stuk door. Jullie hebben misschien de beelden op het journaal gezien vorige week; Veel huizen en wegen kwamen onder water te staan; de halve stad stond onder water. Gelukkig stroomt het water behoorlijk snel weg als de regen eenmaal is afgelopen (een kwestie van enkele uren).

Ons huis
Ons huis is gelukkig droog gebleven! Vanuit een droog huis hadden we niet helemaal door hoe erg de overstromingen waren totdat we probeerden om boodschappen te gaan doen. Op het eerste stuk weg stond het water bijna kniehoog (wat onze auto bijna niet aankon), maar daarna werden we teruggestuurd omdat het water verderop tot borsthoogte kwam. Gelukkig konden we nog weer thuis komen! Veel mensen (vooral arme mensen) raken door de overstromingen elk jaar weer opnieuw hun huis en spullen kwijt en moeten helemaal opnieuw beginnen. Onvoorstelbaar! Gelukkig wordt er ook door veel organisaties hulp geboden. De kinderen hebben door de overstromingen een aantal extra vrije dagen gehad (wat ze niet erg vonden).

Bezoek
In de tweede helft van augustus kregen we bezoek van Peter en Corrie Sleebos. Zij bezochten ons namens VPE zending (we zijn uitgezonden door een partnerschap van OMF en VPE). Dat was erg leuk. Ze hebben veel ervaringen kunnen delen vanuit hun tijd als zendelingen in Indonesië.

Taalstudie
Hans heeft ‘Sectie 1’ van de cursus afgerond met een Tagalog examen. Het examen is goed gegaan. Inmiddels is hij druk bezig met ‘Section 2’; meer en ingewikkelder Tagalog. Annemarie heeft nog een paar lessen te gaan voordat ze ook examen ‘mag’ doen.

Rotmug!
Wij (Hans en Annemarie) zijn de afgelopen anderhalve week helaas ziek gewe