Het is alweer eeen poosje geleden dat we een blog hebben geschreven. Bij dezen snel een update. Veel leesplezier.

Overstromingen
Het typhoonseizoen is begonnen. Dat hebben we ook goed kunnen merken. Er is in een heel korte tijd enorm veel regen gevallen. Op sommige dagen viel er in 24 uur zoveel regen, zoals er normaal in 1 maand valt. En soms regent het dagenlang aan een stuk door. Jullie hebben misschien de beelden op het journaal gezien vorige week; Veel huizen en wegen kwamen onder water te staan; de halve stad stond onder water. Gelukkig stroomt het water behoorlijk snel weg als de regen eenmaal is afgelopen (een kwestie van enkele uren).

Ons huis
Ons huis is gelukkig droog gebleven! Vanuit een droog huis hadden we niet helemaal door hoe erg de overstromingen waren totdat we probeerden om boodschappen te gaan doen. Op het eerste stuk weg stond het water bijna kniehoog (wat onze auto bijna niet aankon), maar daarna werden we teruggestuurd omdat het water verderop tot borsthoogte kwam. Gelukkig konden we nog weer thuis komen! Veel mensen (vooral arme mensen) raken door de overstromingen elk jaar weer opnieuw hun huis en spullen kwijt en moeten helemaal opnieuw beginnen. Onvoorstelbaar! Gelukkig wordt er ook door veel organisaties hulp geboden. De kinderen hebben door de overstromingen een aantal extra vrije dagen gehad (wat ze niet erg vonden).

Bezoek
In de tweede helft van augustus kregen we bezoek van Peter en Corrie Sleebos. Zij bezochten ons namens VPE zending (we zijn uitgezonden door een partnerschap van OMF en VPE). Dat was erg leuk. Ze hebben veel ervaringen kunnen delen vanuit hun tijd als zendelingen in Indonesië.

Taalstudie
Hans heeft ‘Sectie 1’ van de cursus afgerond met een Tagalog examen. Het examen is goed gegaan. Inmiddels is hij druk bezig met ‘Section 2’; meer en ingewikkelder Tagalog. Annemarie heeft nog een paar lessen te gaan voordat ze ook examen ‘mag’ doen.

Rotmug!
Wij (Hans en Annemarie) zijn de afgelopen anderhalve week helaas ziek geweest. We zijn geprikt door een besmette mug die ‘Chikungunya’ met zich mee droeg. We hadden er nog nooit van gehoord! De naam komt uit een Afrikaanse taal en betekent zoiets als ‘hij die buigt’. Dit refereert aan de pijnlijke gewrichten die ervoor zorgen dat je krom gaat lopen. Behalve pijnlijk gewrichten zijn andere symptomen koorts, hoofdpijn en uitslag. Waarschijnlijk zijn we geprikt toen we hielpen in het Tuberculose project in Cogeo. Veel mensen in de sloppenwijken zijn besmet met deze ziekte en door de muggen wordt deze ziekte verspreidt. Het lijkt veel op Dengue/knokkelkoorts. Gelukkig zijn de kinderen niet ziek geworden en zijn we alweer een stuk opgeknapt. Alleen hebben we nog erg weinig energie, wat volgens ‘ervaringsdeskundigen’ een paar weken kan aanhouden.

Tot slot

Aankomende vrijdag komt Oma Joke op bezoek! Ze komt samen met Opa Bronno 2 weken logeren. Hier hebben we erg veel zin in!

BEDANKT!
Misschien herinner je je nog dat we een oproepje deden voor Nederlandse boeken? Inmiddels is de doos met boeken (en andere leuke presentjes!) aangekomen. Nina is gelijk weer aan het lezen geslagen! Iedereen die een boek heeft meegegeven: Heel hartelijk bedankt, we zijn er erg blij mee. Ook de Nederlandse Taal methode zat in de doos, dus we kunnen beginnen met de Nederlandse les.

Groetjes,
Hans en Annemarie
Nina, Eva en Pepijn

Meest recente berichten

Archief

Aanmelden Nieuwsbrief

VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN:

{captcha}

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Where there is no faith in the future, there is no power in the present.

John Maxwell

DOE MEE
CONTACT