Gered
Dit is baby N. Hij is gevonden op een plek waar geen baby gevonden zou moeten worden. In de (lege) stortbak van een toilet. Hij is veel te vroeg geboren, al weet niemand hoeveel te vroeg. Superklein is hij; maar anderhalve kilo. N. wordt meegenomen naar huis door een verzorger van het babyhuis. Zij draagt N. de eerste 6 weken op haar buik, zodat hij constant warmte en liefde krijgt. In een groot tehuis waar er vaak maar 1 verzorger op 20 baby’s is, had hij het waarschijnlijk niet gered.

20150919_154811N. groeit goed, na een paar weken is hij al boven de 2 kilo. De verzorger neemt ook een ander baby’tje mee naar huis. Geboren op dezelfde dag, maar haar moeder kon niet voor haar zorgen omdat ze al 6 andere kinderen heeft.

Na 6 weken komen ze in het babyhuis. Samen in 1 bedje. N. is nu 2½ maand oud. Een superlief en vrolijk mannetje. Inmiddels is hij 3½ kilo en ontwikkelt zich goed. Over een paar maanden kunnen er ouders voor N. worden gezocht zodat hij een eigen familie krijgt. Geboren zonder hoop en toekomst, maar nu weer op weg naar een hoopvolle toekomst. En in de tussentijd wordt hij liefdevol verzorgt. Wij genieten ervan om een schakel te mogen zijn in het leven van baby N.

image1 (1)

image2 (1)

IMG_0374smallerEen bijzonder skype-gesprek
image2Vorige week was er een bijzonder skype-gesprek in het babyhuis. 5 Kinderen die vroeger allemaal in het babyhuis hebben gewoond en daar hun leven begonnen zijn, ontmoeten elkaar nu 9 jaar later nog steeds. Zij hebben geskyped met hun vroegere verzorgers en konden zien waar ze gewoond hebben.

Bijzonder om deze twee uitersten naast elkaar te hebben; aan de ene kant een ogenschijnlijk hopelijkze situatie van een baby die nieuw in het babyhuis komt en aan de andere kant 5 kinderen die mede door het babyhuis zijn opgegroeid tot vrolijke, mooie kinderen in een veilig gezin.

image1