Weer een afscheid

We hebben afscheid genomen van D. Na 5 jaar wachten (!) is D eindelijk opgehaald door zijn forever-family! Hij is gekomen als een paar dagen oud baby’tje. Het bleek haast een onmogelijkheid om zijn papieren klaar te krijgen voor adoptie. Vorige maand was het zover en kon hij zijn ouders ontmoeten en met hen meegaan naar zijn nieuwe thuis!

Opnieuw tuberculose

In onze vorige nieuwsbrief schreven we over de tweeling die gered was uit de mensenhandel. De moeder van de tweeling is weer zwanger en verwacht in Mei haar achtste kind. Ze twijfelt of ze wel voor dit kindje kan zorgen en denkt erover na om ook dit kindje af te staan. Als dat gebeurd krijgen we een broertje of zusje voor de tweeling erbij. Ook wordt ze goed in de gaten gehouden omdat iedereen bang is dat ze dit kindje ook gaat proberen te verkopen. Veel van dit soort acties komen voort uit wanhoop. Ondanks goede begeleiding blijven dit soort dingen ook gebeuren. Erg triest allemaal, maar onze grootste verantwoordlijkheid is dat deze kinderen veilig zijn.

Cursus over zieke kinderen en eerste hulp

Veel verzorgers zijn maar een aantal jaar naar school geweest en weten weinig af van basis medische zorg. Veel dingen die voor ons heel gewoon en logisch zijn, zijn soms moeilijk voor hen te vatten. Tijdens haar werk probeert Annemarie vaak uit te leggen op welke symptomen ze moeten letten en hoe ze die kunnen behandelen, maar dit blijft lastig. Daarom heeft Annemarie vorige maand een training georganiseerd over zieke kinderen, vooral wat het verschil is tussen dingen zoals een gewone verkoudheid en iets waarvoor je naar de dokter moet. Ook hebben de verzorgers een eerste hulp cursus voor kinderen gehad. Ze hebben allemaal een boekje meegekregen dat gebruikt kan worden als naslagwerk.

Geniet van de foto’s hieronder!
(foto credits: Debra Gustafson, Jasmin More, Kim Bracker)

Groetjes,

Hans & Annemarie
Nina, Eva, Pepijn, Luke en Maia