Vorige week dinsdag om 5 uur ‘s ochtends werd hij gevonden. Achtergelaten in een lege jeepney. Niemand weet waar hij vandaan komt, hoe hij heet, hoe oud hij is en wat er met hem is gebeurd. De kinderbescherming bracht hem later die dag naar het Little Children’s home. Het jongetje is mager en ziek, hoest erg veel en blijkt blind/slechtziend en spastisch te zijn (hersenverlamming). Hij wordt eerst maar naar de dokter gebracht. Die vertelt de mogelijke achtergrond van het jongetje. Toen hij gevonden werd, waren en lijntjes op zijn voorhoofd getekend en was hij opgemaakt. Ook zat er lippenstift op zijn hoofd. Dit is een teken dat het jongetje bij een syndicaat hoorde (de lippenstift is een soort merkteken). Hij is gebruikt voor het bedelen; als een vrouw een baby op de arm heeft is er meer kans op geld. Het jongetje was opgemaakt om hem meer op een meisje te laten lijken. Ze denken dat ook dat meer geld oplevert bij het bedelen.

In eerste instantie denkt de dokter dat hij tussen de 6 en 10 maand oud is, maar later wordt zijn leeftijd geschat op 1 á 1½ jaar oud (hij heeft tandjes). Zijn nek is erg slap, maar andere delen van zijn lichaam zijn erg verkrampt. In het babyhuis krijgt hij een naam (baby F.). Het babyhuis wordt deze maand gerenoveerd dus kan Baby F. er niet terecht. Gelukkig is Pietje Pull als vrijwilliger uit Doetinchem gekomen om voor 6 weken in het babyhuis te werken. Nu de verbouwing uitloopt, kan zij voor de baby zorgen. Alsof het zo heeft moeten zijn! Het jongetje hoest en huilt veel en wordt panisch als er een speen in zijn mond wordt gestopt. Hierdoor drinkt hij weinig; het duurt soms wel twee uur voordat hij een flesje melk op heeft. Ook is hij erg angstig. De dokter denkt dat hij kalmerende middelen heeft gehad om hem rustig te houden wanneer ze ’s avonds langs de rijen auto’s zwierven. Daar moet hij nu van afkicken.

Langzamerhand gaat het iets beter met F. Hij hoest minder, slaapt iets beter maar het voeden blijft lastig. De maatschappelijk werkster van het babyhuis zoekt naar een plaatsje voor hem in een tehuis voor gehandicapte kinderen waar hij alle zorg kan krijgen die hij nodig heeft. Ze heeft er nu meer dan 30 (!) gebeld, maar keer op keer krijgt ze te horen dat er geen plek is. Er is één tehuis dat heeft aangegeven misschien plek te hebben…
Niemand weet wat Francis precies heeft meegemaakt. Het enige wat we nu kunnen doen is hem overladen met liefde, gebed en hem de best mogelijke zorg geven. Bid voor baby F en voor Pietje die nu voor hem zorgt.

Hans en Annemarie
Nina, Eva, Pepijn