Vrijdagmiddag zat ik net even uit te puffen na een lange dag colleges volgen, huiswerk maken, boodschappen doen, kinderen uit school halen, toen de deur openging. Ineens stonden Joke en Bronno voor onze neus.  Wat een verrassing!! Hans was hier al van op de hoogte, maar ik (Annemarie) wist van niets. Mijn ouders zijn het hele weekend gebleven, hadden een auto vol boodschappen en cadeautjes voor iedereen meegenomen (we zijn rijkelijk voorzien van hagelslag, zie foto!). En Hans had ook een lijstje met boodschappen opgegeven van dingen die we hier niet kunnen krijgen (Hoe slim  ).  Het was heerlijk om weer even gezellig, in het echt, bij te kletsen en dingen samen te doen. De kids vonden het erg leuk om opa en oma weer even om zich heen te hebben. Dat hadden ze toch wel erg gemist. Ook in Engeland was het afgelopen weekend erg mooi weer.

Zaterdag zijn we met zijn allen naar het strand geweest. Op de één of andere manier belanden we elke keer als we een strand opzoeken op een modderstrand. De kinderen vinden dat helemaal niet erg 🙂 . Zondag hebben we mijn (Annemarie’s) verjaardag gevierd, samen met mijn ouders en wat Nederlanders van Redcliffe. Voor het eerst van mijn leven kon ik op mijn eigen verjaardag lekker buiten in het zonnetje zitten!Nu zijn we alweer begonnen aan een nieuwe week op Redcliffe.

Onze dagen zijn gevuld met lessen volgen, boeken lezen, kinderen ophalen, boeken lezen, huiswerk met de kinderen maken, kinderen naar bed brengen, boeken lezen en zelf nog even slapen…..(en dromen over boeken lezen   ).  We moeten er echt nog een beetje inkomen. Het kost best veel energie om alles in het Engels te moeten doen. Maar het is ook erg leuk om veel nieuwe mensen te ontmoeten en hun verhalen te horen. En ook de lessen zijn echt interessant (helaas kunnen we ze niet allemaal gaan volgen…)

Nina is vandaag op een school-trip geweest naar de Ernest-Cook-Trust. Een natuurcentrum bij een rivier. Hier hebben ze veel dingen geleerd over de rivier zelf en de dieren die erin leven. Aankomende vrijdag is er  een non-uniform-day op school. Ze mogen hun eigen kleren dragen als beloning voor het meebrengen van eten voor het Harvest Festival. Dit eten gaat dan naar de voedselbank. De kids vinden het geweldig om een keer hun eigen kleren aan te mogen naar school. Ze zijn nu al aan het nadenken wat ze dan aandoen !