En opnieuw hebben we onze spullen ingepakt. Het was even passen en meten om alles er weer in te krijgen, maar het is gelukt. We hebben hier in Singapore een heel leuke tijd gehad, veel dingen geleerd, veel nieuwe mensen ontmoet en langzamerhand een beetje kunnen wennen aan het weg zijn uit Nederland. Maar nu is het dan eindelijk zover en vliegen we morgen naar Manila. We hebben er veel zin in, maar het is ook wel spannend.

De eerste week zullen we in het gatshuis van OMF ‘wonen’. (waar Bronno/opa ook ‘woont’ en die er nog twee weken is voordat hij weer naar huis gaat!) Waarschijnlijk kunnen we daarna naar een tijdelijk huis. Dinsdag gaan we een huis bekijken waar we de komende 5 maanden in zouden kunnen wonen. Dit huis is van zendelingen die op verlof gaan en ligt ongeveer 20 minuten rijden van de school van de kinderen. Het ligt ook dicht bij de taalschool waar wij de eerste tijd heen zullen gaan. Door eerst in een tijdelijk huis te gaan wonen kunnen we een beetje wegwijs worden in Manila en bekijken waar we voor langere tijd zouden willen/kunnen wonen. We kunen ook de spullen in/van het huis gebruiken, zodat we in de loop van de tijd onze eigen spullen bij elkaar kunnen verzamelen en niet alles binnen korte tijd hoeft. We zien er erg naar uit om weer een eigen plek te hebben. Eind oktober hebben we een aantal spullen verscheept en hopelijk komt dat ook binnen een paar weken aan.

Met Nina, Eva en Pepijn gaat het erg goed. Ze hebben genoten van de tijd in Singapore en het programma (‘KidsZone’) en de leuke dingen die we hebben gedaan. Ook zij hebben zin om naar Manila te gaan, ons nieuwe huis te zien, maar ze vinden het wel spannend om weer naar een nieuwe school te gaan. Gelukkig hebben ze eerst nog even vrij, want ze mogen pas na de Kerstvakantie beginnen. We zijn heel benieuwd wat ze van Manila vinden.

Groetjes Hans en Annemarie
Nina, Eva, Pepijn