Op dit moment zijn we in Singapore, op het hoofdkantoor van OMF. Hier hebben we een oriëntatiecursus. Eind oktober vlogen we hier naar toe. Het afscheid nemen van familie en vrienden vonden we wel lastig, maar het was heel leuk dat er zoveel familie naar Schiphol kwam om ons uit te zwaaien.

De reis naar Singapore is prima gegaan. Het was erg leuk dat Bronno met hetzelfde vliegtuig meeging naar Singapore (en van daaruit is doorgegaan naar Manila). We hadden verwacht dat de kids wel een poosje zouden slapen in het vliegtuig, maar daar deden ze niet aan. 🙂

‘s Morgens om zes uur kwamen we hier aan met nog een lange dag voor ons om wakker te blijven. In het gasthuis werden we erg vriendelijk ontvangen. Het ziet er hier heel mooi uit en ook onze twee kamers zijn prima. De eerste week hadden we best veel last van de jetlag. Overdag het liefst willen slapen en ’s nachts wakker liggen . Maar gelukkig had iedereen hier last van een jetlag en was er de eerste twee dagen geen programma, maar tijd om rustig aan te doen. Ook aan de warmte moesten we wel een beetje wennen. ’s Morgens 27 graden en ’s middags 34 graden. Inmiddels genieten we ervan, al regent en onweert het hier bijna elke dag ook wel een paar uur.

De eerste paar dagen moesten de kinderen erg aan het eten wennen. Veel rijst en alles gekruid en alles vreemd. Inmiddels gaat het eten gelukkig een stuk beter. Ze wennen er meer aan en er wordt nu voor de kinderen ook vaak wat ‘kindvriendelijks’ gemaakt. We hebben bij de supermarkt ook wat chocoladepasta gekocht (yeah!), zodat ze in ieder geval een boterham met pasta kunnen eten.

Naast ons vijven zijn er nog 15 andere volwassenen (en 6 kinderen) die hier de voorbereidingscursus van OMF volgen. Ze komen vanuit de hele wereld (Verenigde Staten, Australie, Nieuw-Zeeland, Zwitserland, Hong Kong, Groot-Brittanië). Ze vertrekken ook allemaal weer naar een ander land in Azië. Het is erg leuk om de verhalen van de anderen te horen; hoe ze hier gekomen zijn, waar ze naartoe gaan en wat ze daar gaan doen.
Inmiddels hebben we ook al een week lessen gehad. Deze week ging het vooral over ‘gezondheid’. Hoe blijf je gezond in de tropen, waar moet je op letten, welke ziektes kun je (proberen te) voorkomen (en hoe), etc. Ook hebben we les gehad over ‘OMF’ als organisatie; visie & missie, organisatie structuur, beleid en uitgangspunten, wat kun je van elkaar verwachten, etc. De eerste twee inentingen hebben we inmiddels ook alweer gehad (tot ongenoegen van de kids).

De kinderen gaan overdag naar ‘Kidszone’ met de andere kinderen. Daar is een programa speciaal voor hen. Ze krijgen les over voeding & gezondheid, het leven in Azië, de cultuur, etc. Daarnaast doen ze ook veel leuke dingen en hebben regelmatig een uitje. Ze hebben het hier alledrie erg naar hun zin en gaan er met plezier naartoe.