In het babyhuis zijn de afgelopen paar maanden 5 kinderen opgehaald door hun nieuwe ouders (er waren 23 kinderen; nu ‘nog’ maar 17). Normaal gesproken wordt dit gelijk weer aangevuld. Er zijn zoveel kinderen die een (tijdelijke) plek nodig hebben. Maar er zijn ook een aantal erg kinderen in het babyhuis met een ingewikkelde achtergrond. Hierdoor is het bijna onmogelijk om ze klaar te krijgen voor adoptie. Ze kunnen niet meer terug naar hun ouders, omdat ze te vondeling zijn gelegd of omdat de ouders niet voor ze kunnen/willen zorgen.

Sommige kinderen wachten al 3 jaar op hun papierwerk, en elke keer gaat het ergens fout. Ook zijn er 3 groepjes kinderen die broertjes en zusjes zijn (bestaande uit 2 tot 4 kinderen). Die kinderen zijn inmiddels al wat ouder en maken steeds mee dat de jongere kinderen opgehaald worden door hun nieuwe ouders. Ze willen niets liever dat er binnenkort ook ouders voor hen komen.

Daarom is er nu besloten om eerst te zorgen dat voor alle kinderen die nu in het Little Children’s Home wonen het papierwerk klaar komt zodat ze gematcht kunnen worden aan nieuwe ouders. En pas daarna wordt er weer ruimte voor nieuwe kinderen. Inmiddels worden er grote vorderingen gemaakt. Van een aantal kinderen is het papierwerk al klaar of bijna klaar.

Onze adoptie
Als alles volgens planning verloopt (en dat doet het niet altijd) gaan we volgende week woensdag voor matching. Als we geluk hebben worden we gelijk gematcht. We kunnen in dat geval binnen 10 dagen 1 of 2 baby’tjes ophalen. Als het anders loopt, moeten we wat langer wachten. In principe is er 2 keer per maand een matching en elke keer zullen er weer andere kinderen in de matching zijn. Het kan dus ook nog een paar maand duren.

Hoe dan ook, het wordt wel spannend, nu het zo dichtbij komt. Maar we hebben er allemaal ook veel zin in!

wagentje

Gezellig naar buiten

wagen

Met z’n allen in de bolderkar

pip-babyL

Pepijn neemt afscheid van baby L.

nina-eva

Nina en Eva stoeien met baby’s.

joanne

Despedida – afscheidsfeest van een van de kinderen.

groepsfoto

Groepsfoto. Smile!

eva-nina

Baby-knuffelen

boek

Een foto boek van de toekomstige Voor-Altijd-Ouders

eva

Despedida- Afscheidsfeest voor een van de kinderen.