Pag-Asa (Filipijns voor ‘Hoop’) is een school voor kinderen afkomstig uit Filipijnse kinderhuizen en safe-houses. Deze kinderen hebben moeite om mee te komen met het reguliere Filipijnse onderwijs door hun trauma’s of omdat ze gewoonweg nooit eerder naar school zijn geweest.

Faith Academy biedt elke donderdagmiddag een naschoolse voetbalclub aan voor deze kinderen van Pag-Asa en de Middle School leerlingen van Faith Academy. Doel is om naast (beter) leren voetballen, de kinderen van school vriendschappen te laten sluiten met de kinderen van Pag-Asa, zodat zij leren dat ze waardevol zijn en dat anderen om hen geven.

Veel van de Pag-Asa kinderen komen uit een erg traumatische achtergrond van mensenhandel, misbruik, etc. Ze worden dagelijks geconfronteerd met mensen die op hen neerkijken en hen als uitschot behandelen vanwege hun achtergrond. Ze worden nageroepen of seksistisch behandeld.

Tijdens de sportmiddag op school wordt geprobeerd een ander signaal te geven; vanuit Gods liefde in hen investeren, hen laten weten dat ze de moeite waard zijn. Ook voor de leerlingen van Faith Academy is dit een mooie gelegenheid om in zending bezig te zijn en spelenderwijs te leren om een getuige van Jezus te zijn.

Afgelopen donderdag vielen Annemarie en ik in voor degene die de naschoolse club normaal gesproken leidt. Er waren zo’n 15 leerlingen van school en 15 van Pag-Asa. Na gebed en wat baloefeningen, mede onder leiding van wat High School Studenten, hebben we een paar spannende potjes voetbal gespeeld. Er werd in gemixte teams fanatiek gevoetbald. Eindstand 5-4! Een spannende wedstrijd. Aan het eind van de middag rondden we af met een devotion en gebed.

Groetjes

Hans en Annemarie