Ja, de zomer is hier nu echt begonnen. Binnen komt het niet onder de 33 graden en buiten is het nog warmer. Lekker heet en zweterig dus. Maar gelukkig is er op de school van de kinderen een zwembad waar we regelmatig een frisse duik nemen. Vorige week hebben we een weekje Paasvakantie gehad. De kinderen waren hier wel aan toe na een lange periode van 11 weken school. En wij konden ook wel even een pauze in onze taalstudie gebruiken. Samen met de ouders van Annemarie zijn we een weekendje naar het strand geweest. Zij waren de afgelopen twee weken bij ons op bezoek. Erg leuk om familie van thuis in het echt te zien en te spreken. Ook de kinderen hebben van opa en oma genoten.

Inmiddels zijn we weer druk aan het studeren en de kinderen zijn weer naar school. Hans gaat nu een middag in de week naar een inloophuis voor straatkinderen, ‘The Rock’, en Annemarie helpt mee in een tuberculose-bestijdings-project in een sloppenwijk.

We zijn druk op zoek naar een ander huis. Over 8 weken moeten we dit huis uit. Het is best moeilijk om een geschikt huis te vinden. Eerst moet je een huis zien te vinden dat te huur is. Sommige huizen hebben een ‘te huur’-bord, veel huizen niet. Er zijn makelaars, maar ook die zijn moeilijk te vinden. Als je dan een huurhuis vindt is het regelmatig erg slecht onderhouden. Onderhoud wordt hier bijna niet gedaan (zo kan er zomaar een keuken ontbreken, een rolgordijn doet dienst als buitendeur, lekkende daken, etc.). De locatie is ook belangrijk omdat reizen hier vaak veel langer duurt door het drukke verkeer. We kunnen dus niet zomaar ergens gaan wonen, maar zijn gebonden aan een paar wijken. Ook budget speelt een rol. Tenslotte kijken we naar veiligheid (staat het huis in een overstromingsgebied, of is het inbraakgevoelig). Lastig dus. Maar we zoeken verder….. en we hebben goede hoop dat het op tijd zal lukken!