In oktober hadden we met de kinderen een weekje vakantie. Opa en Oma kwamen langs! Samen hebben we Annemarie’s verjaardag gevierd en zijn we lekker een paar daagjes weg geweest. Inmiddels zijn Hans zijn ouders alweer thuis in Nederland, nadat ze 2 weken hier zijn geweest. De kinderen vonden het super om opa en oma weer te zien na 2 jaar, en wij ook! We zijn samen een paar dagen naar Baguio geweest, waar het zo’n 10 graden koeler is dan hier. Heerlijk weer eens onder een dekbed slapen en ’s avonds de open haard aan. Opa en oma vonden het ook erg leuk om te zien waar we wonen en werken.

The Little Children’s Home
De afgelopen weken zijn de kleinste baby’s in het babyhuis flink ziek geweest, hoge koorst en veel hoesten. Gelukkig gaat het langzamerhand weer wat beter met ze. Maar 1 jongetje knapte niet op, bleef hoge koorts houden en raakte uitgedroogd. Afgelopen zondag hebben we hem naar het ziekenhuis moeten brengen. Daar ligt hij nu. Via het infuus krijgt hij antibiotica en vocht. Hopelijk kan hij gauw weer naar ‘huis’.
Al een half jaar lang proberen we in het babyhuis af te komen van schurft. De afgelopen 2 maanden leek het erop dat we er dit keer echt vanaf waren, maar helaas is het toch weer terug gekomen. Het is lastig om erachter tekomen waardoor de schurft steeds terug komt. We hebben er al het mogelijke aan gedaan en toch is er blijkbaar ergens nog een bron……

Missional Business Center (MBC)
We zijn blij dat we deze week weer een cursus ‘Geneer je bedrijfsidee’ kunnen geven. Volgende week wordt de ‘Start je bedrijf’ cursus agemaakt met de Mangyan stam, een bergstam in Calapan. Naast de trainingen komen er ook steeds meer startende bedrijfjes bij die gecoached en geholpen moeten worden. Hans probeert samen met MBC medewerker Vic een jongen te helpen een computerwinkeltje/internetcafeetje op te zetten. Begin november zoeken we hem op. Nu de mensen verder komen in het traject, wordt ook de behoefte groter om een goed ‘volgsysteem’ te hebben. Hans probeert met Grace daar een opzetje voor te maken.

Bukang Liwayway (BL)
Aanstaande zondag moet Hans in het Tagalog spreken in een gezamenlijke huiskerkendienst, erg spannend. Verder probeert hij te helpen in het livelihood project waar tassen worden gemaakt, o.a. voor de Nederlandse markt.

Verlof
Vorige week hebben we tickets geboekt voor ons verlof. We zullen de aankomende zomermaanden mei, juni en juli in Nederland zijn. We hebben er allemaal heel veel zin in om iedereen weer te zien! We zoeken nog een huisje/chalet of iets dergelijks waar we tijdens de verloftijd kunnen wonen. Dus als je iets weet wat in die periode te huur is, laat het ons weten!

Nog wat foto’s…