In oktober hadden we met de kinderen een weekje vakantie. Opa en Oma kwamen langs! Samen hebben we Annemarie’s verjaardag gevierd en zijn we lekker een paar daagjes weg geweest. Inmiddels zijn Hans zijn ouders alweer thuis in Nederland, nadat ze 2 weken hier zijn geweest. De kinderen vonden het super om opa en oma weer te zien na 2 jaar, en wij ook! We zijn samen een paar dagen naar Baguio geweest, waar het zo’n 10 graden koeler is dan hier. Heerlijk weer eens onder een dekbed slapen en ’s avonds de open haard aan. Opa en oma vonden het ook erg leuk om te zien waar we wonen en werken.

The Little Children’s Home
De afgelopen weken zijn de kleinste baby’s in het babyhuis flink ziek geweest, hoge koorst en veel hoesten. Gelukkig gaat het langzamerhand weer wat beter met ze. Maar 1 jongetje knapte niet op, bleef hoge koorts houden en raakte uitgedroogd. Afgelopen zondag hebben we hem naar het ziekenhuis moeten brengen. Daar ligt hij nu. Via het infuus krijgt hij antibiotica en vocht. Hopelijk kan hij gauw weer naar ‘huis’.
Al een half jaar lang proberen we in het babyhuis af te komen van schurft. De afgelopen 2 maanden leek het erop dat we er dit keer echt vanaf waren, maar helaas is het toch weer terug gekomen. Het is lastig om erachter tekomen waardoor de schurft steeds terug komt. We hebben er al het mogelijke aan gedaan en toch is er blijkbaar ergens nog een bron……

Missional Business Center (MBC)
We zijn blij dat we deze week weer een cursus ‘Geneer je bedrijfsidee’ kunnen geven. Volgende week wordt de ‘Start je bedrijf’ cursus agemaakt met de Mangyan stam, een bergstam in Calapan. Naast de trainingen komen er ook steeds meer startende bedrijfjes bij die gecoached en geholpen moeten worden. Hans probeert samen met MBC medewerker Vic een jongen te helpen een computerwinkeltje/internetcafeetje op te zetten. Begin november zoeken we hem op. Nu de mensen verder komen in het traject, wordt ook de behoefte groter om een goed ‘volgsysteem’ te hebben. Hans probeert met Grace daar een opzetje voor te maken.

Bukang Liwayway (BL)
Aanstaande zondag moet Hans in het Tagalog spreken in een gezamenlijke huiskerkendienst, erg spannend. Verder probeert hij te helpen in het livelihood project waar tassen worden gemaakt, o.a. voor de Nederlandse markt.

Verlof
Vorige week hebben we tickets geboekt voor ons verlof. We zullen de aankomende zomermaanden mei, juni en juli in Nederland zijn. We hebben er allemaal heel veel zin in om iedereen weer te zien! We zoeken nog een huisje/chalet of iets dergelijks waar we tijdens de verloftijd kunnen wonen. Dus als je iets weet wat in die periode te huur is, laat het ons weten!

Nog wat foto’s…

Meest recente berichten

Archief

Aanmelden Nieuwsbrief

VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN:

{captcha}

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Where there is no faith in the future, there is no power in the present.

John Maxwell

DOE MEE
CONTACT

Ze komt van een klein eilandje in het zuiden van het land. Daar zijn de mensen erg arm en leven primitief. De moeder was naar Manila gekomen om werk te zoeken en hopelijk wat geld te verdienen. Maar toen werd ze zwanger. Ze leefde op straat, zonder werk, inkomen of eten. Baby G werd opgenomen in het babyhuis en de moeder mocht in een appartementje naast het babyhuis verblijven om aan te sterken en van daaruit verder te zoeken naar een oplossing.

Theresa, een van de bestuursleden van het babyhuis, kwam net terug van een bezoek aan een klein eiland, waar ze een livelihoodproject wil opzetten. Tijdens een gesprek met de moeder van baby G. bleek dat dit hetzelfde eiland was als waar de baby G’s moeder vandaan kwam. De moeder vertelde aan Theresa dat ze haar dochtertje helemaal niet wil opgeven voor adoptie, maar dat ze ten einde raad is.

Theresa besloot de moeder en de baby in huis te nemen en ze te helpen om aan te sterken. De moeder krijgt bij Theresa een baantje zodat ze geld kan verdienen en een dak boven haar hoofd heeft.

Helaas bleek na 1 nacht dat de moeder veel te zwak is om voor haar dochtertje te zorgen. Baby G verblijft nu voorlopig in het babyhuis zodat zowel zij als haar moeder kunnen aansterken. Elke dag komt haar moeder op bezoek. Ze vertelde gisteren dat ze niet wist wat er gebeurd zou zijn als ze hier niet terecht was gekomen……

Een paar weken geleden kwam er weer een nieuw baby’tje in het babyhuis. Een klein meisje van 2 maanden oud. Ze woog nog maar 2 kilo en was erg mager en ondervoed. Haar moeder bracht haar naar het babyhuis. De moeder was ook erg mager en had bijna geen energie om te praten en te lopen.

De moeder stond baby G. af uit wanhoop. Ze was door haar schoonzus weggestuurd en leefde op straat. De schoonzus had geen geld en eten voor haar eigen 5 kinderen en kon dus niet voor nog meer mensen zorgen. De moeder wist niet meer wat ze moest doen.

HOE VERDER

Het plan is om de moeder weer terug te brengen naar haar familie die nog op het eiland woont en haar te helpen om geld te verdienen in het livelihoodproject dat Theresa daar gaat starten.

Het is geweldig dat door deze samenloop van omstandigheden moeder en kind bij elkaar kunnen blijven. Dat wordt wel altijd geprobeerd, maar dat lukt maar heel af en toe. Fantastisch om mee te maken dat God de juiste mensen op de juiste tijd bij elkaar heeft gebracht! Zodat baby G dus bij haar moeder kan blijven. Het is soms onvoorstelbaar hoe diepe armoede en overvloedige rijkdom zo dicht naast elkaar kunnen bestaan in dit land.

Tijdens de zomervakantie zijn we regelmatig met zijn allen naar het babyhuis geweest (zie bovenstaande foto’s).

Groetjes

Hans & Annemarie

Meest recente berichten

Archief

Aanmelden Nieuwsbrief

VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN:

{captcha}

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Where there is no faith in the future, there is no power in the present.

John Maxwell

DOE MEE
CONTACT