In september zijn er 2 pasgeboren baby’s bijgekomen in het babyhuis. Ze zijn superschattig. Maar wat triest als je je bedenkt dat deze baby’s eigenlijk bij hun moeder moeten zijn en niet in een kindertehuis horen. Ze hebben de eerste weken, vooral ‘s nachts, veel gehuild. Het liefst willen ze de hele tijd vastgehouden worden. Dat is een pittige taak is voor de verzorgsters, zeker als er nog meer baby’s huilen.

Baby G is nu 3 maanden oud. Zijn ouders zijn te arm om voor hem te zorgen en hadden hem doorverkocht aan een echtpaar dat graag een kindje wil. Dit waren op het eerste gezicht geen mensen met verkeerde bedoelingen, maar het is natuurlijk wel illegaal om een baby’s te kopen en verkopen. Een maatschappelijk werker die de ouders probeert te helpen kwam erachter dat de moeder niet meer zwanger was, maar ook geen baby had. Via via werd de verblijfplaats van baby G achterhaald. Zo is hij bij ons terecht gekomen.

Baby J is nu 2½ maand oud. Zijn moeder ziet het niet zitten om alleen voor hem te zorgen naast de zorg voor haar andere kinderen.  Toen de vader van baby J hoorde dat hij een zoon had wilde hij graag voor hem gaan zorgen. Door de kinderbescherming is onderzocht of de vader van baby J in staat is om voor zijn zoon te zorgen en of hij het ook echt wil. Ook werd er gekeken welke hulp de vader nodig heeft om voor baby J te zorgen. Regelmatig kwam hij op bezoek. En gelukkig is dinsdag baby J met zijn vader mee naar huis gegaan!

Er wordt altijd uitgebreid onderzocht of een kind weer bij zijn ouders kan gaan wonen (met hulp als dat nodig is) of dat er andere familieleden zijn die voor dit kind willen en kunnen zorgen. Maar het gebeurt niet zo vaak dat kinderen ook echt met hun familie mee naar huis kunnen gaan, dus dit was echt een bijzonder moment.