Het heeft even geduurd, maar hier is ie dan: een nieuwe blogupdate! Om het goed te maken extra veel foto’s (onderaan dit bericht) Veel leesplezier.

Adoptie
Het is alweer een maand geleden dat Luke en Maia zijn thuisgekomen! 3 maart hebben we Maia opgehaald en Luke op 10 maart. De eerste weken waren best zwaar, (erg) weinig slaap en we moesten allemaal aan elkaar wennen (en het hebben van 2 baby’s:-) ). Maar gelukkig gaat het steeds beter; we slapen meer, we vinden steeds meer ons nieuwe ritme, en Luke en Maia hechten zich steeds beter.

lopen

Wandelingetje bij Luke’s weeshuis

De andere kids zijn dol op hun nieuwe broertje en zusje! Annemarie neemt nu poosje ‘ouderschapsverlof’ op zodat Luke en Maia zo goed mogelijk kunnen hechten en wennen aan hun nieuwe familie. Ze blijft naturlijk wel als oproepkracht beschikbaar voor het babyhuis. Dus als het nodig is, kunnen ze bellen en kan Annemarie langsgaan om de kinderen te onderzoeken en medisch advies te geven. Na een periode thuis hoopt Annemarie twee of drie ochtenden in de week weer naar het babyhuis tegaan en daarnaast thuis te werken aan de medische en ontwikkelingsrapporten.

Het MBC gaat verhuizen!
We zijn blij dat we in het afgelopen jaar een samenwerking konden aangaan met het Center for Community Transformation (CCT). Dit is (o.a.) een micro-financieringsorganisatie die al 25 jaar actief is in de Filippijnen. Doordat we een langdurende samenwerking zijn aangegaan, wilden we wat dichter bij elkaar in de buurt zitten. Er was in één van hun buurtcentra nog een ruimte vrij. Daar mochten wij ons kantoor inrichten. Dit buurtcentrum staat tegen de wijk Payatas aan waar we ook een aantal andere contacten hebben. Payatas is een erg arme wijk. Het ligt naast een van de grootste vuilstortplaatsen van de stad. Veel mensen verdienen dan ook hun boterham (of: rijst) met het verzamelen van herbruikbaar afval, werken in junkshops of het schoonwassen van plastic. Afegloepn vrijdag zijn we verhuisd. We hopen vanaf mei helemaal gesetteld te zijn in Payatas met ons Missional Business Center, zodat we de mensen kunnen helpen met onze ministry.

mbc-cct

Het nieuwe MBC kantoor bij CCT

move02

De verhuizing

move01

Verhuizen

Ondertussen zijn we met de organisatie Good Neighbors ook een samenwerkingsverband gestart, wat heeft geresulteerd in een erg drukke trainingsagenda. We zullen de Start Your Business Training geven in maar liefst 8 lokaties over heel de Filippijnen. Inmiddels hebben de eerste twee trainingen al laats gevonden. Dit project loopt door tot eind oktober. Daarna gaan we Godd Neighbors helpen met het zeklf uitvoeren van de trainingen. Op deze manier vindt er vermenigvuldiging plaats: niet alleen het MBC kan de trainingen geven maar ook andere organisaties (zoals Good Neighbors)!

Little Children’s Home
Afgelopen woensdag zijn er weer 3 kinderen voor ‘lokale matching’ gegaan. Twee broertjes en een 4 jaar oud meisje. Helaas zijn er voor deze kids in de Filipijnen geen ouders gevonden. Dat betekent dat ze voor internationale matching gaan. Het duurt dan vaak nog wel 9 maanden voordat ze uiteindelijk opgehaald worden door hun ouders. Het meisje was een van de kinderen waarvoor het enorm lastig was om haar geboortebewijs te krijgen. Dit heeft ze nodig om geadopteerd te kunnen worden. Gelukkig zijn nu alle papieren voor haar in orde (het heeft 3 jaar geduurd)!

De Foto’s!

tot2

De groep die Hans’ “Train de Trainer” cursus heeft gevolgd

sportdag-wandelwagen

Met Luke en Maia op de school sportdag

schommeltlc

Maia ophalen bij het kindertehuis.