Afgelopen week vond de ‘International Week’ plaats op de school van de kinderen. Tijdens deze week werden de verschillen tussen de landen gevierd en krijgen ze veel les over andere landen, culturen en gebruiken.

De week begon met de vlaggenparade. Elk kind mocht zijn eigen land vertegenwoordigen en ere-rondje lopen met de vlag, terwijl het volkslied werd gespeeld. Nina, Eva en Pepijn liepen trots met de Nederlandse vlag. Er waren 11 verschillende nationaliteiten/vlaggen, van sommige landen waren er veel kinderen, van andere maar 1 of 2.

Op vrijdag hebben wij in Nina’s klas een presentatie gegeven over Nederland. En ‘s middags nog elf keer (!) een korte presentatie over een echt Nederlands feest; hetSinterklaasfeest! Bij Sinterklaas horen natuurlijk pepernoten. Dus afgelopen week hebben we zo’n 600 pepernoten gebakken, zodat alle kinderen wat konden proeven. De week werd afgesloten met een ‘fun-run’; 1 kilometer hardlopen! Nina en Eva hebben genoten (en gezweet 🙂 , best warm met 30 graden), en trots de finish gehaald.