Afgelopen week vond de ‘International Week’ plaats op de school van de kinderen. Tijdens deze week werden de verschillen tussen de landen gevierd en krijgen ze veel les over andere landen, culturen en gebruiken.

De week begon met de vlaggenparade. Elk kind mocht zijn eigen land vertegenwoordigen en ere-rondje lopen met de vlag, terwijl het volkslied werd gespeeld. Nina, Eva en Pepijn liepen trots met de Nederlandse vlag. Er waren 11 verschillende nationaliteiten/vlaggen, van sommige landen waren er veel kinderen, van andere maar 1 of 2.

Op vrijdag hebben wij in Nina’s klas een presentatie gegeven over Nederland. En ‘s middags nog elf keer (!) een korte presentatie over een echt Nederlands feest; hetSinterklaasfeest! Bij Sinterklaas horen natuurlijk pepernoten. Dus afgelopen week hebben we zo’n 600 pepernoten gebakken, zodat alle kinderen wat konden proeven. De week werd afgesloten met een ‘fun-run’; 1 kilometer hardlopen! Nina en Eva hebben genoten (en gezweet 🙂 , best warm met 30 graden), en trots de finish gehaald.

Ondertussen zweten wij verder op onze taalstudie. We vorderen langzaam, maar gestaag. Behalve de dagelijkse lessen op de taalschool, ‘praten’ we met onze taalhulp uur in de week Tagalog, om zo de leerstof te oefenen. De enige manier om een taal echt goed te leren is het te praten, dus dat proberen we zoveel mogelijk te doen.

Vorige week zijn we op de 18e verjaardag van een Filipijns meisje geweest. Dit wordt hier vaak erg uitgebreidt gevierd, het lijkt wel op een bruiloft. Superleuk om zoiets echt Filipijns mee te maken. Tijdens het feest worden er door 18 mensen een cadeautje gegeven. Annemarie was gevraagd een van de 18 cadeautjes te geven. Er worden 18 bijvelverzen opgezegd, waarvan Nina er één deed. Er worden 18 kaarsjes aangestoken en 18 rozen gegeven, waarbij de gever met de jarige moet dansen, wat Hans heel goed gedaan heeft!

In de Filipijnen is de ‘winter’ bijna afgelopen. Je merkt dat het nu langzamerhand warmer wordt (niet dat het koud was ). We merken dat ook aan de (van die grote) kakkerlakken, die zien we steeds vaker in huis rondlopen, en ook zagen een rat door de tuin lopen….. (als hij maar niet naar binnen komt). Volgens veel mensen is de zomer (van eind februari tot juni) echt heel warm. We zijn benieuwd hoe dat zal zijn.

 

Groetjes
Hans, Annemarie, Nina, Eva, Pepijn

 

Ze komt van een klein eilandje in het zuiden van het land. Daar zijn de mensen erg arm en leven primitief. De moeder was naar Manila gekomen om werk te zoeken en hopelijk wat geld te verdienen. Maar toen werd ze zwanger. Ze leefde op straat, zonder werk, inkomen of eten. Baby G werd opgenomen in het babyhuis en de moeder mocht in een appartementje naast het babyhuis verblijven om aan te sterken en van daaruit verder te zoeken naar een oplossing.

Theresa, een van de bestuursleden van het babyhuis, kwam net terug van een bezoek aan een klein eiland, waar ze een livelihoodproject wil opzetten. Tijdens een gesprek met de moeder van baby G. bleek dat dit hetzelfde eiland was als waar de baby G’s moeder vandaan kwam. De moeder vertelde aan Theresa dat ze haar dochtertje helemaal niet wil opgeven voor adoptie, maar dat ze ten einde raad is.

Meest recente berichten

Archief

Aanmelden Nieuwsbrief

VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN:

{captcha}

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Where there is no faith in the future, there is no power in the present.

John Maxwell

DOE MEE
CONTACT