Na lang zoeken en veel (niet geschikte) huizen bekijken hebben we een huis gevonden! We zijn superblij dat we na bijna twee jaar in andermans huizen gewoond te hebben eindelijk weer een ‘eigen’ huis krijgen. Nog één keer verhuizen, onze spullen inpakken en opnieuw settelen.
Het huis ligt vlak bij de school van de kids, ongeveer 5 minuten rijden. Een heel verschil met de afstand die we nu rijden. We hebben geen tuin meer (zoals veel huizen in Manila), maar het huis ligt in een veilig, rustige wijk waar de kinderen op straat kunnen spelen en fietsen. Er staat nog een wasmachine, droger (schijnt handig te zijn in het regenseizoen), koelkast en magnetron in het huis waar we gebruik van kunnen maken, dus dat hoeven we allemaal niet aan te schaffen.

Maar er moet nog veel gebeuren voordat het huis bewoonbaar is. Boven zijn de vloeren aangevreten door termieten, dus dit moet behandeld en vervangen worden. Ook wordt het hele huis geverfd. Overal (zelfs op het plafond) zit behang en dat blijft niet erg goed zitten in een vochtig klimaat . Op enkele plekken zijn lekkages en het is erg vies. Genoeg te doen dus. Gelukkig gaat onze nieuwe huisbaas dat allemaal doen en hij is van plan over 6 weken klaar te zijn. We hopen dat dat gaat lukken zodat we niet nog weer voor een aantal weken een ander onderkomen moeten zoeken…

Groetjes,
Hans en Annemarie
Nina, Eva, Pepijn