Ook wij hebben nu vakantie! Heerlijk, we zijn er wel een beetje aan toe. Even lekker niets doen.  Op Redcliffe hebben wij helaas maar 3 dagen vrij en Hans gaat die dagen voornamelijk gebruiken om een goede start te maken met zijn essay over Micha. Hij is zich op dit moment aan het verdiepen in profetische poëzie. En daar wordt hij niet zo blij van. 🙂

In de bibliotheek van Redcliffe hebben we ook een hele plank met boeken over de Filipijnen ontdekt. Inmiddels staan er twee op onze boekenplank, die gaan over het werken met de ‘urban poor’. We hopen daar in de vakantie nog wat tijd voor te hebben. En we willen ook proberen een nieuwsbrief te maken. Dus ik weet niet of er van dat ‘niets’ doen wel wat terecht komt.

De meiden hadden donderdag voor het eerst een vriendinnetje van school hier thuis te spelen. Erg leuk om te zien hoe ze met elkaar ‘chatten’ in het Engels. We staan versteld hoe goed ze dat eigenlijk al kunnen. Deze week hebben ze hun huiswerk opdracht ingeleverd. Eva heeft een kasteel-bordspel gemaakt. En Nina heeft een presentatie gegeven over een rivier uit de Filipijnen.

Nina krijgt sinds een paar weken ook Spaanse les op school. Dit vindt ze zelf wel een beetje veel van het goede  🙂 .  Afgelopen week heeft Nina  ‘finger-knitting’ geleerd op school; vingerbreien. De bedoeling is dat kinderen van verschillende scholen samen een grote Trilobiet (wát?!) breien (van 2 bij 2 meter). Als ie klaar is, wordt de trilobiet tentoongesteld.

Pepijn heeft zelf Pizza gebakken op school, lekker!!

Afgelopen weekend zijn we naar de top van een berg (nou ja, eigenlijk een hoge heuvel) geklommen. Soms was het behoorlijk steil en moesten we goed uitkijken want sommige paden liepen  langs een diep ‘ravijn’. Er stonden wel hekjes, maar die stonden aan de verkeerde kant (zodat de berggeiten er niet in konden vallen, maar daar hebben onze kinderen niet veel aan……  🙂 ) Het uitzicht was supermooi.