Het is hier een paar weken ‘koud’ geweest! Heerlijk om weer een keer sokken, lange broeken en een vest aan te hebben en ’s nachts onder een deken te slapen. Overdag was het meestal zo’n 23 tot 25 graden en ’s nachts soms maar 18 graden. In februari begint het weer warmer te worden. En dat hebben we gemerkt. Op de slaapkamers is het ‘gewoon’ weer 32 graden als we naar bed gaan en zakt het ’s nachts maar een paar graden. Ook overdag is het weer warm. De afgelopen weken hebben we veel feestjes gehad: Hans heeft vorige week de full-time taalstudie afgesloten! Annemarie hoopt over anderhalve maand de Tagalog lesboeken uit te hebben. Dan kan het leren verder gaan in de praktijk.

Nina en Eva zijn allebei jarig geweest en hebben hun kinderfeestje gevierd. Voor Eva’s feestje hebben we bijna 300 poffertjes gebakken. Haar lievelingseten, maar de andere kinderen uit haar klas hadden ze nog nooit gegeten. Het was dus even afwachten of de Koreaanse, Filipijnse, Zwitserse, Engelse, Schotse en Amerikaanse kinderen ze ook lustten. Gelukkig wel!

Langzamerhand breidt het Tuberculose programma zich uit naar andere wijken van het gebied. Mensen die via de vrijwilligers bij ons terecht komen vragen of we alsjeblieft ook bij hun langs kunnen komen. Omdat bij hun in de buurt ook veel mensen hoesten. Volgende week maandag gaan we daar kijken of we mensen kunnen testen op Tuberculose en zonodig kunnen zorgen dat ze gratis medicijnen van de overheid krijgen.

Nederlandse les

Elke maandag geven we  Nederlandse les aan onze kinderen. dat doen we op school in een leegstaand lokaal:

Deel dit bericht

Meest recente berichten

Archief