Wat zijn de kinderen blij met uitzendinggemist.nl! We kunnen nu ook elke avond het sinterklaasjournaal kijken en vandaag hebben we ook de intocht gekeken!

En zelfs de schoenen (met natuurlijk een wortel erin) staan voor de kachel. In Engeland vieren ze geen Sinterklaas, maar op Redcliffe zijn we bezig om met de andere Nederlandse studenten een Sinterklaasfeest te organiseren. Erg leuk! En een goede mogelijkheid om een paar mensen bij Sinterklaas op het matje te laten komen 🙂 .

De afgelopen weken hebben we veel nieuwe Engelse feestdagen ‘ontdekt’. De buren namen ons mee naar een halloween-party van de scouting (klinkt misschien enger dan dat het was, zie foto’s). Met een pompoenenwedstrijd, een kampvuur, broodje hotdog (nou, ja; het waren eigenlijk braadworsten), ‘gezellig’ Engelse scouting liedjes zingen en als afsluiting vuurwerk.

Afgelopen zaterdag 5 november was het ookBonfire-night of Guy Fawkes Night, dat ook uitgebreid gevierd werd met veel vuurwerk. Eigenlijk konden we die week elke avond wel ergens vuurwerk bekijken (ook vanuit onze slaapkamerramen!) Vrijdag 11 november was het Remembrance day of ‘Popy Day’, de Engelse variant van onze 4-mei-dodenherdenking. En inmiddels staan de winkels al weer vol met Kerst dingen Maar wij gaan eerst nog Sinterklaas vieren.

Met de studie gaat het goed. De eerste opdrachten zijn al ingeleverd. Nu nog wachten op het cijfer 🙂 . Er komt een drukke tijd aan omdat voor de Kerstvakantie voor alle vakken een opdracht moet worden ingeleverd. Maar gelukkig komen we ook steeds meer in het ritme van studeren, naar school gaan, tijd voor ons gezin en ontspanning. Annemarie is zelfs gaan sporten op Redcliffe. Hans niet, maar die fietst vaak naar school 🙂 .

De kids beginnen steeds meer Engels te praten en zelfs al ons te verbeteren als we iets verkeerd uitspreken 🙂 . We eten sinds kort elke vrijdagavond samen met de kinderen op Redcliffe. Heerlijk een keer niet koken en afwassen. En de kids zijn dan ook wat meer bij Redcliffe betrokken. Ze werden afgelopen vrijdag gelijk door een van de vrijwilligers getrakteerd op een ‘bak’ met spekjes na het eten en het toetje (en dat was taart).

Groetjes en tot de volgende keer!