Zodra we de sloppenwijk in kwam rijden werd er overal geroepen: feeding, feeding! Nog voordat ons busje stopte stonden er al een heleboel kinderen te wachten met een bakje of beker in de hand. Twee keer per dag, vijf dagen in de week wordt er door de zendingsorganisatie die ons vandaag meenam, eten uitgedeeld in verschillende sloppenwijken.

Het eten wordt gemaakt door ‘Kids Against Hunger’. De speciale pap zit vol met vitaminen, mineralen en eiwitten die kinderen nodig hebben om te groeien. De meest arme plekken worden drie keer in de week bezocht, de andere plekken wekelijks. De kinderen genieten van hun eten en de aandacht die ze krijgen. Ze willen graag op de foto en opgetild, rondgeslingerd en geknuffeld worden.

Binnen korte tijd staan de kinderen netjes in de rij te wachten op hun eten. Het liedje ‘Mahal na Mahal kita Panginoon’ (‘Ik hou van U, Heer’) kennen ze al en zingen ze enthousiast mee. Veel van deze kinderen gaan niet naar school, zien er smerig uit en hebben overal wondjes. Tijdens de ‘feedings’ gaan er ook altijd een paar verpleegkundigen mee die Basis- Eerste Hulp verlenen. Wonden worden schoongemaakt, verband aangebracht of verwisseld en zo nodig worden kinderen naar een ziekenhuis gebracht. De afgelopen paar maanden zijn er meerdere kinderen ‘gevonden’ die met ernstige botbreuken rondliepen. Gewoonweg omdat de ouders geen geld voor een dokter hebben. Het grootste probleem voor de gezondheid van de kinderen is de slechte hygiëne. Zeep hebben ze niet; a