The Little Children’s Home

image4

Na 5 jaar wachten is E. eindelijk ‘gematched’. Dinsdag kwam het fotoboekje van haar nieuwe familie. Ze krijgt een nieuwe papa en mama en zelfs 2 broers van 11 en 13 jaar oud. E. is al bijna 10, dus het was best moeilijk voor haar om elke keer te zien dat de jongere kinderen wel opgehaald werden door hun nieuwe ouders. Ze vroeg steeds: wanneer krijg ik een nieuwe papa en mama? Nu is het eindelijk zover! In het begin was ze een beetje in de war. Het kinderhuis is alles wat ze kent, dat is haar ‘familie’. Inmiddels heeft ze aan het idee kunnen wennen, en is ze erg blij. Ze moet nog wel een paar maanden wachten totdat haar ouders haar echt komen ophalen, eerst moet er een visum aangevraagd worden. Op haar afscheidsfeest zullen er tranen van vreugde, maar ook van verdriet zijn omdat iedereen haar erg zal missen.

Woensdag was er een ander afscheidsfeest: Z. werd opgehaald door zijn ouders uit Finland! Met zijn papa had hij gelijk een ‘klik’, maar van zijn moeder wilde hij in het begin nog niet zoveel weten. Ze zullen langzamerhand aan elkaar moeten wennen. Bij het weggaan zwaaide Z. enthousiast naar iedereen en was blij om met zijn ouders mee te gaan.

TBC-kliniek

Elk jaar gebeurt het opnieuw, ergens in november: de gratis tuberculose medicijnen zijn op. Mensen moeten dan weer wachten tot januari voordat er nieuwe medicijnen komen en ze kunnen starten met de behandeling. Maar dit jaar waren de nieuwe medicijnen er ook niet in januari. Soms komen ze weken of maanden later. We wachten nog steeds op de medicijnen voor de kinderen. Wij hebben 13 kinderen op de wachtlijst staan. Niemand weet wanneer de medicijnen komen; ‘ze zijn er wanneer ze er zijn’. Het is niet mogelijk om eerst zelf de medicijnen te betalen voor de kinderen en ze dan later te laten overstappen naar de gratis medicijnen. Als je begint, moet je het ook zelf afmaken. Best een grote kostenpost- 13 kinderen 9 maanden lang voorzien van medicijnen. Tot nu toe hebben we steeds gewacht, maar sommige kinderen worden zieker en dunner….. Gelukkig hebben we de medicijnen voor de volwassenen inmiddels binnen. Dus hen kunnen we behandelen!