We zijn een weekje in Engeland geweest. Lekker vakantie gehouden op een vakantiepark. De kinderen vonden vooral Tommy the Turtle, Larry the Lobster en Sammy the Seahorse erg leuk!

We hebben ook onze toekomstige woonplaats bekeken. Het is een mooie stad met veel oude gebouwen en zelfs een H&M!

Dinsdag zijn we naar Redcliffe College geweest. Leuke rondleiding gehad en daarna daar geluncht. Volgend jaar zullen we daar elke dag tussen de middag warm eten. Best makkelijk! De kinderen kunnen op school ook warm eten zodat we ’s avonds thuis niet meer hoeven te koken. Het was best vreemd om je voor te stellen dat we daar volgend jaar elke dag aan het studeren zijn. Dat zal wel weer even wennen zijn. Het was leuk om de enthousiaste verhalen en wat praktische tips van een aantal Nederlandse gezinnen te horen.

Ook zijn we wezen kijken op de toekomstige school van de kinderen. Een erg leuke school met vriendelijke mensen. De kinderen vonden het erg leuk om te zien waar ze volgend jaar naar school gaan. Maar vinden het ook wel spannend omdat ze zo weinig verstaan.

Wij vinden het best lastig om de kinderen daar over een paar maanden te moeten achterlaten terwijl ze de taal niet kennen. Gelukkig hebben ze veel ervaring met kinderen die Engels niet als eerste taal hebben. Daarna zijn we nog een kijkje wezen nemen in ons toekomstige huis. Dat was wel even schrikken. Het zag er behoorlijk uitgeleefd, vies en erg rommelig uit. Dat hadden we niet echt verwacht. Maar we hebben er nu wel zin in om er wat van te maken. We moeten gewoon wat meer spullen meenemen dan we in eerste instantie van plan waren.

Al met al was het erg leuk om een kijkje in Engeland te nemen!