Het is alweer even geleden dat we iets op ons blog hebben gezet. We hebben lekker een weekje vakantie gehad en nu zijn we alweer druk aan het studeren. Over een 3 weken moeten er weer 7 essays ingeleverd worden. Dus Hans is druk met schrijven en boeken lezen. Maar het schiet op, nog twee te gaan.

2 weken geleden hebben we er een nichtje -Amy- bijgekregen, dochtertje van Ruben en Laura. Heel erg leuk om weer oom en tante te worden, maar ook heel leuk voor Nina, Eva en Pepijn. Vooral de meisjes zaten echt te ‘wachten’ op de geboorte! We zouden het liefst even met z’n allen op kraamvisite gaan. Bij zulke dingen is het soms best lastig om zo ver weg te zitten en haar niet even in het echt te kunnen bewonderen. De kids hebben wat moois voor haar gemaakt en zelf wat kleertjes uitgezocht dat we hebben opgestuurd en via skype zijn we op kraambezoek geweest. Bijna echt!

Nina heeft het op school over het hart en de longen. Ze weet nu zo goed hoe alles in elkaar zit en hoe het werkt dat wij er thuis ook les over krijgen. Vorige week hebben ze het hart en de longen (van een dood varken) in het ‘echt’ kunnen zien, aanraken en onderzoeken.

In Eva’s klas zijn een paar dieren op bezoek geweest. Een vogelspin, giftige boomkikker, hagedis, kameleon, kleine slangetjes. Aan het eind mochten ze nog een grote slang om hun nek hangen 🙂 .
Eva vond de dieren erg interessant, maar een slang om haar nek ging haar toch iets te ver.

Pepijn is druk aan het oefenen met lezen en doet niets liever dan zijn huiswerk maken.

Groetjes en tot de volgende keer!

Een van de vakken die we volgen heet ‘trends en issues in hedendaagse zending’. Vorige week hebben we het gehad over Vulnerable Mission. Er kwam een gastspreker, een zendeling uit Afrika. Hij zorgt voor 10 kinderen in zijn eigen huis en wil door zijn manier van leven onder de lokale bevolking en gebruik makend van de lokale middelen (en niet geïmporteerde middelen), deel zijn van de samenleving daar. Zo raakt hij betrokken bij de mensen daar, leert hun ups en downs kennen en vriendschappen sluiten. Erg interessant. Bij de meeste onderwerpen die we aangeboden krijgen geldt wel dat het ons aan het denken zet; wat vinden wij er van en hoe staan we er in? Het helpt je om een duidelijker beeld te krijgen van hoe wij ons zouden willen inzetten in de toekomst. Is het alleen dienstverlening/hulpverlening, of meer dan dat; Hoe kunnen we werken aan relaties met de mensen en kinderen in Manilla, ze de liefde van Jezus laten zien? Ze niet afhankelijk maken van ‘ons’ geld en ‘onze’middelen, maar hen te helpen om zelfvoorzienend een beter bestaan op te bouwen?