Vandaag hebben we de schooluniformen aangeschaft. Op Redcliffe hadden ze gelukkig ook een aantal (pantalon)broeken, polo’s en een paar vesten voor ons zodat we niet voor alle drie alles nieuw hoefden te kopen. Nadat we de uniformen compleet hadden zijn we op schoenenjacht gegaan. De schoenen voor school moeten helemaal zwart zijn. De schoenenwinkels hier zijn voor het grootste gedeelte gevuld met zwarte schoenen, dus keus genoeg. Eva heeft een paar heel mooie zwarte lakschoentjes met rode lichtjes uitgezocht . Toen wilde Pepijn natuurlijk ook schoenen met lichtjes….Gelukkig zit er ook een aan/uit knopje op de schoenen! De kids vonden hun uniformen erg mooi. Gelukkig maar !

Volgende week maandagmiddag kunnen ze even komen kijken op school waar hun nieuwe klas is en wie hun juf of meester wordt. Dinsdagmorgen begint de school dan echt. Nina heeft er best zin in en vindt het ook wel een uitdaging om Engels te leren en nieuwe vriendinnetjes te maken. Ze vond 6 weken vakantie al lang en nu heeft ze al bijna 9 weken vakantie. Eva vindt het vooral erg spannend en hoopt dat ze snel het Engels een beetje kan verstaan. Pepijn begint een poosje later (wanneer weten we nog niet). We zijn benieuwd wat hij er van vindt om voor het eerst naar school te gaan….Als het aan hemzelf ligt blijft hij liever thuis.

Overwinning!
Gisteren heeft Annemarie zich voor het eerst in het Engelse verkeer gewaagd als autobestuurder !! De kinderen hadden er alle vertrouwen in. Volgens Nina had “haar laatste uur geslagen”. Maar het is gelukt; we zijn veilig op de plaats van bestemming aangekomen.

Zo, de eerste schoolweek zit erop! En nu lekker twee dagen vrij waarin we vooral lekker niets doen. Het was best pittig zo’n eerste week. Nina vond het leuk. Ze verstaat al steeds meer Engels en als ze iets niet begrijpt probeert ze het wel uit te zoeken met gebaren, woorden etc. (of ze laat het gewoon langs zich heen gaan ). Eva vond het wel wat lastiger. Vooral het afscheid nemen vindt ze moeilijk. Maar gelukkig gaat het beter als wij weg zijn. Ze heeft een ketting met picto’s om haar nek hangen en als ze iets niet begrijpt houdt ze gewoon het vraagteken omhoog! En dan wordt ze wel geholpen. Gelukkig zijn de juffen erg lief voor onze kids. Bijna alle juffen werken hier full-time, dus ze hebben de hele week dezelfde juf voor de klas. Dat is ook wel prettig voor ze. Daarnaast is er in de lagere klassen ook de hele dag een onderwijsassistent. Eva mag haar vaak helpen met ‘klusjes’ zodat ze rustig de tijd krijgt om te wennen. De meiden hebben allebei al wat vriendinnetjes gemaakt. Al is het wel lastig om hun namen te onthouden . Wij vonden het best ‘moeilijk’ om te zien hoe ze er elke dag weer tegen op zien om naar school te gaan (en dat kost hen soms best wat tranen). Gelukkig kwamen ze wel positief uit school. We hopen dat ze snel hun plekje vinden en met plezier naar school gaan. Maandag begint Pepijn met school. We zijn benieuwd wat hij ervan vindt. Tot nu toe bleef hij nog het liefst thuis (lekker bij mama). Maar goed, het moet er eens van komen. Zijn pantalon is al gestreken…. 🙂

Vrijdag had Nina sportdag op school. Alle ouders mochten komen kijken en daarna lunchen met hun kinderen op het grote veld. Voor ons erg leuk om te zien hoe de kinderen het doen op school en hoe de ‘schoolcultuur’ een beetje in elkaar zit. Als een leraar aan het eind van de lunchpauze op een fluitje blaast staan gewoon alle kinderen (een paar honderd) stil! Dan worden hun klassen afgeroepen en gaan ze per klas naar binnen. Best gestructureerd! Ook wel grappige dingen gezien tijdens de sportdag. Als de juf van Nina tegen haar klas zegt: “Can you make a straight line for me please?” staan alle kinderen direcht netjes in de rij. Behalve Nina. Die blijft gewoon vrolijk staan rond kijken buiten de rij. Totdat ze doorheeft dat er wat van haar verwacht wordt. Ze kunnen daar op school gelukkig ook wel om lachen.

Vrijdag even koffie gedronken met Maarten en Betty en hun kinderen. Zij gaan aankomend jaar ook studeren aan Redcliffe. Het was heel leuk om even met andere Nederlanders te praten die in ‘hetzelfde schuitje’ zitten.

Op dit moment wordt er een nieuw dak op onze serre gezet. Zodat het in ieder geval van de winter droog blijft binnen . Maar de constructie van de serre is niet super, dus het kost behoorlijk veel frustratie bij de werkmannen. We slepen dus maar wat extra koffie aan en hopen dat het dak erop zit voordat het echt begint te regenen. Wij gaan ondertussen een middagje naar Cheltenham, een leuke plaats hier in de buurt met mooie gebouwen en leuke stadsparken.

Meest recente berichten

Archief

Aanmelden Nieuwsbrief

VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN:

{captcha}

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Where there is no faith in the future, there is no power in the present.

John Maxwell

DOE MEE
CONTACT