Vandaag hebben we de schooluniformen aangeschaft. Op Redcliffe hadden ze gelukkig ook een aantal (pantalon)broeken, polo’s en een paar vesten voor ons zodat we niet voor alle drie alles nieuw hoefden te kopen. Nadat we de uniformen compleet hadden zijn we op schoenenjacht gegaan. De schoenen voor school moeten helemaal zwart zijn. De schoenenwinkels hier zijn voor het grootste gedeelte gevuld met zwarte schoenen, dus keus genoeg. Eva heeft een paar heel mooie zwarte lakschoentjes met rode lichtjes uitgezocht . Toen wilde Pepijn natuurlijk ook schoenen met lichtjes….Gelukkig zit er ook een aan/uit knopje op de schoenen! De kids vonden hun uniformen erg mooi. Gelukkig maar !

Volgende week maandagmiddag kunnen ze even komen kijken op school waar hun nieuwe klas is en wie hun juf of meester wordt. Dinsdagmorgen begint de school dan echt. Nina heeft er best zin in en vindt het ook wel een uitdaging om Engels te leren en nieuwe vriendinnetjes te maken. Ze vond 6 weken vakantie al lang en nu heeft ze al bijna 9 weken vakantie. Eva vindt het vooral erg spannend en hoopt dat ze snel het Engels een beetje kan verstaan. Pepijn begint een poosje later (wanneer weten we nog niet). We zijn benieuwd wat hij er van vindt om voor het eerst naar school te gaan….Als het aan hemzelf ligt blijft hij liever thuis.

Overwinning!
Gisteren heeft Annemarie zich voor het eerst in het Engelse verkeer gewaagd als autobestuurder !! De kinderen hadden er alle vertrouwen in. Volgens Nina had “haar laatste uur geslagen”. Maar het is gelukt; we zijn veilig op de plaats van bestemming aangekomen.

Zo, de eerste schoolweek zit erop! En nu lekker twee dagen vrij waarin we vooral lekker niets doen. Het was best pittig zo’n eerste week. Nina vond het leuk. Ze verstaat al steeds meer Engels en als ze iets niet begrijpt probeert ze het wel uit te zoeken met gebaren, woorden etc. (of ze laat het gewoon langs zich heen gaan ). Eva vond het wel wat lastiger. Vooral het afscheid nemen vindt ze moeilijk. Maar gelukkig gaat het beter als wij weg zijn. Ze heeft een ketting met picto’s om haar nek hangen en als ze iets niet begrijpt houdt ze gewoon het vraagteken omhoog! En dan wordt ze wel geholpen. Gelukkig zijn de juffen erg lief voor onze kids. Bijna alle juffen werken hier full-time, dus ze hebben de hele week dezelfde juf voor de klas. Dat is ook wel prettig voor ze. Daarnaast is er in de lagere klassen ook de hele