Nog twee weken en dan stappen we op het vliegtuig! Spannend, maar we hebben er  ook veel zin in. De vier maanden die we in Nederland doorbrengen zijn voorbij gevlogen.

De laatste weken zijn we vooral bezig geweest met een heleboel regeldingen (administratie, verzekeringen, mailcontact met het kantoor in de Filippijnen, contact met de school voor de kinderen, etc), maar inmiddels hebben we de meeste zaken voor elkaar.

Ook hebben we (opnieuw) onze spullen uitgezocht, op Marktplaats gezet, naar de kringloop gebracht en ingepakt we mee willen nemen. We laten een aantal dozen met bezittingen verschepen naar Manila zodat we daar ook wat spullen van ‘thuis’ hebben en de kids hun eigen speelgoed (etc.) kunnen meenemen. Rest nog om te proberen de resterende spullen in de koffers te krijgen en niet teveel kilo’s te hebben…

Hans heeft afgelopen vrijdag drie gastlessen gegeven op het Beeckland in Vorden over armoede en rijkdom en hoe wij een steentje willen bijdragen aan het verminderen van armeode. Vandaag (zondag) hebben we een presentatie mogen geven in een internationale VPE gemeente in Almere, zowel in de kerkdienst als in de kinderdienst. Dat was erg leuk.

Afgelopen woensdag stonden we in de krant (de Gelderlander) met ons verhaal. Veel leuke reacties op gekregen, ook van voor ons onbekende mensen, wat erg leuk was.

De kinderen hebben genoten van de tijd in Nederland. Ze hebben bij familie gelogeerd en leuke dingen gedaan. Ook hebben ze het enorm naar hun zin op hun ‘oude’ basisschool en met hun vriendjes en vriendinnetjes. In de herfstvakantie geven de meiden nog een afscheidsfeestje (inmiddels voor de derde keer ). Na de herfstvakantie gaan ze nog een week naar school voor we vertrekken.

Op 29 oktober vliegen we naar Singapore. Hier zullen we vier weken een oriëntatiecursus volgen op het hoofdkantoor van OMF. De kinderen gaan daar dan niet naar school, maar naar Kids-zone, een soort kinderclub. Op 26 november vliegen we naar Manila. We gaan daar eerst in het guesthouse van OMF in manila wonen en zullen van daaruit naar een geschikt huis (en inboedel) gaan zoeken.

Na de kerstvakantie beginnen de kinderen op hun nieuwe school. Dan zullen wij ook officeel beginnen met de taal- en cultuurstudie op de taalschool. Maar nu eerst nog even een weekje lekker herfstvakantie.

groetjes,
Hans & Annemarie
Nina, Eva, Pepijn