De Kerstvakantie is alweer een poosje achter de rug en inmiddels zijn we weer volop aan het studeren. De maandag na de vakantie was Nina jarig en dat hebben we gezellig gevierd.

Vorige week hebben we alle vakken van dit tweede semester gevolgd en daaruit een keus gemaakt welke 5 vakken we de komende 12 weken willen gaan volgen. We hebben gekozen voor ‘Spiritual Transformation’. We volgen ook het vak communicatievaardigheden, waarvoor we uiteindelijk een tien minuten durende presentatie moeten houden (eng!) 🙂 . Andere gekozen vakken zijn ‘discipelschap en evangelisatie’, ‘Introductie op het Nieuwe Testament’ en ‘Trends en issues in hedendaagse zending’. Het zijn leuke en interessante vakken waarin we ook vooral veel praktische vaardigheden leren. Hans heeft zich ook nog opgeven voor een korte cursus ‘Autoreparatie & -onderhoud’; altijd handig, vooral als er in de toekomst misschien niet altijd een garage in de buurt zal zijn.

Een van onze Nederlandse medestudenten wil hier in Gloucester veel vlieguren maken, want hij gaat als piloot voor de MAF werken. Vorige week maandag mocht Hans een dagje met hem meevliegen. De tocht ging langs Exeter, Plymouth, Cornwall, naar het zuidelijkste puntje van Engeland ‘Land’s End’, toen recht ‘omhoog’ richting Wales, over Cardiff, Brecon Beacons, Forest of Dean, en toen waren ze weer ‘thuis’ in Gloucester. Een fantastische ervaring!

De kinderen gaan nu echt met veel plezier naar school. Hun Engels gaat ook goed vooruit. Ze genieten van alle leuke dingen die er gedaan worden. Ze hebben inmiddels alweer een ‘school-trip’gehad. Nina is naar een Rugbystadion geweest, Eva naar het science-museum in Bristol en Pepijn is met de trein naar Stroud weggeweest.