Na het avondeten hebben we er een gewoonte van gemaakt dat iedereen een dankpunt opnoemt, iets waar hij/zij dankbaar voor is vandaag. We proberen samen te leren om de goede dingen te zien, om dankbaar te zijn voor wat God ons geeft. Dit schrijven we op in een boekje en inmiddels komen we al dicht bij de 1000 🙂
Als we om ons heen kijken gebeuren er zoveel nare en slechte dingen, maar ook zien we bij de mensen in onze ministries zoveel goede dingen gebeuren:

  • Een heel kleine tweeling, gered uit mensenhandel, nu op een veilig plek waar van ze gehouden wordt. Superklein toen ze kwamen nu lekker mollig en vrolijk.
tweeling

De tweeling

  • Het straatjongetje P. wordt geplaatst in een heel arm pleeggezin. Dit gezin is dankbaar (!) dat de vader geen werk heeft zodat hij voor P. kan zorgen.
Speltherapie voor P.

Speltherapie voor P.

  • P die niet weet dat het oké is om te huilen en een knuffel te krijgen als je bang bent of pijn hebt. Annemarie brengt hem nu wekelijks naar speeltherapie waar hij leert wat emoties zijn. Twee weken geleden kwam Annemarie erachter dat P. Tuberculose heeft. Als een kind tuberculose heeft wordt altijd de hele familie onderzocht omdat je erachter moet komen wie de bron van de verspreiding is. Zijn hele pleeggezin (7 mensen) blijkt besmet te zijn. Iedereen, van groot tot klein. Dit gezin is dankbaar dat ze, doordat ze dit straatjongetje in huis hebben genomen, er op tijd zijn achtergekomen dat ze tuberculose hebben en nu gratis medicijnen kunnen krijgen.
In de TBC kliniek voor een test

In de TBC kliniek voor een test

  • De grote brand in Welfareville (waarover we in de Extra Nieuwsbrief schreven) heeft van heel veel mensen alles wat ze hadden verwoest. Maar wat geweldig is het om te zien dat mensen van over de hele wereld meeleven en geld en spullen doneren. Er is inmiddels al meer dan 30.000 euro binnengekomen! We zijn jullie dankbaar, lezers van de nieuwsbrief en iedereen die hieraan heeft bijgedragen!
De verwoesting na de Welfarevillebrand

De verwoesting na de Welfarevillebrand

  • Sommige kinderen in het babyhuis groeien slecht doordat ze vaak al in de buik van de moeder slechte voeding hebben gehad of de moeder alchohol/drugs gebruikte tijdens de zwangerschap. We proberen van alles om deze kids een beetje beter op gewicht te krijgen. Vaak passen we hun dieet aan en voegen daar extra calorieën aan toe. Een feestje is het als deze kids dan eindelijk na maanden van stagnatie in de lichamelijke ontwikkeling ineens beginnen te groeien!

babym

  • In het Missional Business Center zijn we dankbaar voor een nieuw goedgekeurd project waardoor VastenActie ons nu ondersteunt waardoor we weer een flink aantal trainingen samen met onze partner CCT kunnen realiseren.

hans-mbc

  • We zijn dankbaar dat we een nieuwe directeur voor het MBC hebben gevonden. Op dit moment wordt hij ingewerkt en gaat hij eind februari fulltime beginnen.
  • In ons gezin zijn we dankbaar dat we met zijn allen steeds meer onze draai hebben gevonden en Luke en Maia er helemaal bij horen. Ook zijn we blij dat we na 8 maanden eindelijk wat beter slapen ’s nachts! 🙂

op-een-rijweb

  • We zijn dankbaar dat Nina, Eva en Pepijn hebben kunnen genieten van een fantastisch voetbaltoernooi de afgelopen zes weken, elke zaterdag op school.

voetbal-pip voetbal-eva nina-voetbal2 nina-voetbal eva-voetbal2 pip-voetbal

  • We zijn dankbaar voor familiebezoek deze kerstdagen: Joke en Bronno vieren dit jaar kerst met ons in de Filippijnen.

We zijn dankbaar voor jullie, lezers van ons blog, bidders, gevers, ‘meelevers’. We kijken terug op een enerverend jaar. Dank je wel dat je dat met ons mee wilde beleven. We hopen dat je voor je eigen leven in Nederland of waar dan ook, ook zo’n lijstje kunt maken met dingen waar je dankbaar voor bent!

We wensen je heel fijne feestdagen en een geweldig 2017!

Lieve groetjes,
Hans & Annemarie
Nina, Eva, Pepijn, Luke en Maia

pipgitaar

Pepijn speelt gitaar. Maia doet het na.

opstraat

Wandelen in de buurt

inbad

Lekker afkoelen

buitenspelen

Spelen met maizena en water

Meest recente berichten

Archief

Aanmelden Nieuwsbrief

VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN:

{captcha}

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Where there is no faith in the future, there is no power in the present.

John Maxwell

DOE MEE
CONTACT