Na twee weken in Nederland te zijn geweest voor onze Kerstvakantie, zijn we weer terug in Gloucester. Het waren twee heel leuke weken. Heel erg leuk om onze familie en vrienden weer even “in het echt” te zien, te spreken en te knuffelen. Ook de kids hebben enorm genoten. We konden de vrijdag vóór de Kerstvakantie nog even naar de kerstviering van de school waar Hans heeft gewerkt. We hebben veel mensen gezien en Nina is nog even in haar ‘oude’ klas geweest. We hebben er van genoten!

Kerst hebben we erg gezellig doorgebracht met onze families. We hebben ook het 40 jarig huwelijksfeest van Opa en Oma C. gevierd.

Oud & Nieuw waren we bij Addy & Rhode. Rey en Pepijn hadden toevallig dezelfde pyjama!

In de de tweede week hebben we een conferentie gehad van onze zendingsorganisatie OMF. We hebben daar veel nieuwe mensen ontmoet en gesproken. Er was ook iemand die op verlof was uit de Filipijnen. Van haar hebben we veel dingen gehoord over het werk wat ze deed, de taalschool, huisvesting, etc. Erg leuk en leerzaam! Ook hebben we een gesprek gehad met OMF over de stappen die het komende half jaar genomen moeten worden. We zijn inmiddels voorgesteld aan het ‘veld’ op de Filippijnen. Eind februari horen we of we aangenomen zijn door het team in Manila. Daarna kunnen we echt dingen gaan regelen en overleggen met OMF-Filipijnen, zoals de school voor de kinderen, huisvesting, taalschool, etc. De bedoeling is dat we aankomende november vertrekken, als we de medische goedkeuring doorkomen en we voldoende sponsoring hebben.
Nu zijn we weer terug in ons ‘eigen’ huis. We waren blij dat het -ook voor de kids- voelde alsof we weer naar huis gingen. Ze hadden zelfs een beetje heimwee 🙂 . Morgen, op Nina’s verjaardag, begint hun school weer; ze hebben er veel zin in. Al vinden ze het ook wel een beetje spannend. We zijn dankbaar dat de kids (en wij) zo snel gewend zijn op hun nieuwe plek. Dit weekend zijn we druk aan het kijken wat voor een vakken we de volgende 3 maanden willen gaan volgen. Deze week krijgen we de kans om alle vakken een keer te volgen en eind deze week moeten we een definieve keuze maken.

Voor iedereen die al weer aan het werk is of ook maandag moet beginnen: heel veel plezier en succes!
Tot ziens!
Groetjes, Hans en Annemarie,
Nina, Eva, Pepijn