Ze komt van een klein eilandje in het zuiden van het land. Daar zijn de mensen erg arm en leven primitief. De moeder was naar Manila gekomen om werk te zoeken en hopelijk wat geld te verdienen. Maar toen werd ze zwanger. Ze leefde op straat, zonder werk, inkomen of eten. Baby G werd opgenomen in het babyhuis en de moeder mocht in een appartementje naast het babyhuis verblijven om aan te sterken en van daaruit verder te zoeken naar een oplossing.

Theresa, een van de bestuursleden van het babyhuis, kwam net terug van een bezoek aan een klein eiland, waar ze een livelihoodproject wil opzetten. Tijdens een gesprek met de moeder van baby G. bleek dat dit hetzelfde eiland was als waar de baby G’s moeder vandaan kwam. De moeder vertelde aan Theresa dat ze haar dochtertje helemaal niet wil opgeven voor adoptie, maar dat ze ten einde raad is.

Theresa besloot de moeder en de baby in huis te nemen en ze te helpen om aan te sterken. De moeder krijgt bij Theresa een baantje zodat ze geld kan verdienen en een dak boven haar hoofd heeft.

Helaas bleek na 1 nacht dat de moeder veel te zwak is om voor haar dochtertje te zorgen. Baby G verblijft nu voorlopig in het babyhuis zodat zowel zij als haar moeder kunnen aansterken. Elke dag komt haar moeder op bezoek. Ze vertelde gisteren dat ze niet wist wat er gebeurd zou zijn als ze hier niet terecht was gekomen……

Een paar weken geleden kwam er weer een nieuw baby’tje in het babyhuis. Een klein meisje van 2 maanden oud. Ze woog nog maar 2 kilo en was erg mager en ondervoed. Haar moeder bracht haar naar het babyhuis. De moeder was ook erg mager en had bijna geen energie om te praten en te lopen.

De moeder stond baby G. af uit wanhoop. Ze was door haar schoonzus weggestuurd en leefde op straat. De schoonzus had geen geld en eten voor haar eigen 5 kinderen en kon dus niet voor nog meer mensen zorgen. De moeder wist niet meer wat ze moest doen.