Pakjesavond
Onze pakjesavond zit er weer op! De kids zijn verwend met cadeautjes van beide opa’s en oma’s, gebracht door de PostPiet. We vierden pakjesavond op 3 december. Toen Pepijn de volgende dag op het Sinterklaasjournaal hoorde dat het ‘morgen’ Pakjesavond is, dacht hij dat de echte pakjesavond nog moest komen 🙂 . Maar hij geniet van zijn cadeautjes en zingt nog steeds uit volle borst de Sinterklaasliedjes.

Sint op Redcliffe
Met alle andere Redcliffe-Nederlanders hebben we op school een Sinterklaasfeest georganiseerd. Dit was echt super! Er kwamen 70 studenten en kinderen. De meeste studenten hadden nog nauwelijks van Sinterklaas en de bijbehorende gebruiken gehoord. We hebben eerst een stukje Sinterklaasgeschiedenis laten zien om duidelijk te maken wat het eigenlijk is. We hebben iedereen het liedje ‘Sinterklaas Kapoentje’ aangeleerd. Daarna werd er gebonsd op de ramen, kwamen de pieten al pepernoten strooiend naar binnen en toen kwam er ook nog een ‘echte’ Sinterklaas! Sint heeft natuurlijk wat studenten en docenten in het zonnetje gezet vanuit zijn grote boek. Ook de kinderen werden niet vergeten en kregen een pakje uit de zak. Daarna moest de Sint weer vertrekken. In kleine groepen hebben we het sinterklaasdobbelspel gespeeld. Erg leuk en hilarisch! De middag werd afgesloten met het filmpje van de welbekende sinterklaasbloopers. Het was een geslaagde middag, waar alle studenten van hebben genoten.

Afronding eerste semester
Inmiddels is het college omgetoverd in Kerstsferen met leuke Kerstversieringen en natuurlijk een kerstboom. We zijn bezig met de laatste lessen van dit semester; we hebben alle opdrachten af die voor de kerstvakantie ingeleverd moesten worden. Dus geen stress meer 🙂 ! We hebben veel van de lessen en opdrachten geleerd. Afgelopen vrijdag moesten we een 4 uur durende teamopdracht doen, waarvoor werden beoordeeld. Er werd met name gelet op de samenwerking, overleg, taakverdeling en natuurlijk ook het uiteindelijke product. Het had het maken met het ontwerpen van een LEGO product met een beperkt aantal legoblokjes (zie foto). Gelukkig hebben we het gehaald.

Kingsholm
Op de school van de kinderen wordt thematisch les gegeven, dat is erg leuk! Nina heeft op de afsluiting van hun thema over water een zelfgeschreven gedicht over water opgezegd en met de klas het ‘water-tap-lied’ gezonden; zie filmpje. Vrijdag hebben ze nog een water-aid-day gehad, waarin er geld werd ingezameld voor waterpompen in Uganda. In de klas van Eva hebben ze het kasteel-thema afgesloten met een Prinsessen- en Ridderdag. Iedereen mocht als prinses of ridder verkleed naar school komen. Pepijn krijgt tegenwoordig een letterbox mee naar huis met kleine woordjes er in om het lezen te oefenen. Hij vind het erg leuk. Ook is hij in de klas druk aan het oefenen om ‘ster’ te spele