Hierbij een korte update om je te laten weten hoe een en ander in Manila is:

STARTEN MET SCHOOL

We zijn heel blij dat na 23 maanden online lessen, vorige eindelijk de leerlingen weer op school mochten komen in twee kleinere groepen. Door middel van hybride onderwijs wisselen de kinderen elkaar af; de ene helft volgt de les thuis op de computer, terwijl de anderen op school in de lokalen zitten. De volgende dag wordt dat omgedraaid. We zijn heel heel blij dat we deze stap eindelijk mochten maken. Er zijn nog een hele hoop regels waar we aan moeten voldoen, en dat doen we graag als dat betekent dat we weer iets van de ‘normale gang van schoolzaken’ kunnen bewerkstelligen!

RECHTBANKPAPIEREN

Afgelopen september is de adoptie officieel goedgekeurd door de rechter. Dat kregen we op 8 december te horen; een geweldig sinterklaascadeau! Helaas werden de benodigde papieren nog niet verstrekt. Dat duurde tot vorige week; toen ontvingen we alles wat we nodig hebben van de rechtbank. De rechtbankfase is daarmee officieel voorbij! We zijn nu bezig om de geboorteakten te laten aanpassen, zodat we paspoorten kunnen aanvragen!

KERST MET NINA

We hebben enorm genoten dat NIna bij ons kon zijn. Het was nog even spannend of Nederlanders de Filipijnen wel binnen mochten komen, en twee dagen voordat ze vertrok kregen we toch groen licht en werd Nederland van de rode lijst gehaald. Niet alleen kon ze komen, ze kon ook langer blijven! Veel van haar lessen en schoolactiviteiten bleven in januari online, waardoor we haar ticket konden verzetten en ze pas op 31 (i.p.v.) 10 januari naar huis ging!

TUBERCULOSEKLINIEK

Zoals je al eerder kon lezen is het werk van de tuberculosekliniek weer opgestart. Afgelopen maandag ging Annemarie met het team een nieuwe plek starten in een sloppenwijk. Vanaf nu zal daar ook elke week een zogenaamde ‘hoestkliniek’ plaatsvinden, zodat de zieke mensen hulp kunnen ontvangen! Door de contacten met de mensen kunnen we ook de liefde van Jezus laten zien, en kunnen er bijbelstudiegroepen gestart worden, en hopelijk zelf huiskerkjes. Hieronder een filmpje om een indruk te krijgen, een wandeling door de sloppenwijk.

Groetjes

Hans & Annemarie

Nina, Eva, Pepijn, Luke, Maia

Deel dit bericht

Recente berichten

Archief

Recente berichten

Archieven

VERANDER VANDAAG EEN LEVEN

Where there is no faith in the future, there is no power in the present.

John Maxwell